Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[NEW] Puncte premium prin SMS acum pe OG-Times! Mai multe informatii aici.
[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

Departamente - Regulament & Informatii / Rules & Informations


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
vLd47

vLd47

  Always on duty


 • account_circle
  Administrator
 • I have 1,180 Posts
 • My id is #622
 • 18-January 16
 • 365 reputation points
 • vLd47

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  Sweet Talker

  logo.png

   

   

  • Pe serverul RPG al comunității OG-Times există 5 departamente de poliție: Los Santos Police Departament (LSPD), Las Venturas Police Departament (LVPD), San Fierro Police Departament (SFPD), Federal Bureau of Investigations (FBI) și National Guard (NG). 
  • Membrii departamentelor se ocupă cu prinderea suspecților, acordarea de amenzi și confiscarea permiselor, având rolul de a servi cu mândrie jucătorii și de a-i proteja cu onoare, fiind mereu pregătiți și dornici de a face dreptate.

   

   

   

   

  1. Reguli și informații generale 

  • Sunteți obligați să respectați întocmai acest regulament, alături de regulamentul serverului și de regulile și indicațiile impuse de lider/co-lideri. 
  • Pentru nelămuriri, probleme sau propuneri legate de organizarea și desfășurarea activității facțiunii sunteți obligați să anunțați liderul/co-liderii. 

   

   

  1.1 Reguli referitoare la comportament și limbaj 

  • Trebuie să vă ascultați liderul, co-liderii și superiorii. Respectați deciziile conducerii și tratați-le ca atare, este interzis să cereți socoteală liderului sau co-liderului pentru acțiunile sale. 
  • Respectați-vă colegii de facțiune și restul jucătorilor de pe server, având un limbaj decent și o conduită corespunzătoare statutului vostru. 
  • Membrii au obligația de a asculta liderul sau co-liderul și de a nu îi întrerupe când aceștia vorbesc ceva important (legat de facțiune). Glumele proaste la adresa lor se pot sancționa direct cu demiterea. 
  • Nu vă certați și nu aduceți injurii sau luați la mișto alți colegi sau membrii ai comunității. Aceste acțiuni pot avea urmări grave, voi fiind cei ce veți plăti, indiferent dacă ați fost sau nu provocați. 
  • Limbajul vulgar și insultele nu sunt acceptate, indiferent de chat-ul pe care au loc (singura excepție este chat-ul clanului, unde aveți libertate totală). De asemenea, este interzis să faceți spam sau să scrieți cu caps lock pe chat-ul facțiunii.
  • Unui polițist nu îi este îngăduit să atace prin orice mijloc / să facă deathmatch pe alți jucători înafară celor ce sunt urmăriți pentru diferite infracțiuni. Îi este interzis să omoare un jucător cu elicea de la elicopter (chiar dacă are wanted fără drept), să omoare un jucător punând mașină peste el (drive by) sau să facă kamikaze pe alți playeri (indiferent de nivelul de wanted). 
  • Membrilor din departamente  le este interzis sa abuzeze de functia [/duty] ca sa nu fie omorat de un player sau pentru alte scopuri personale. Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn.

   

   

  1.2 Reguli referitoare la forum și panel 

  • Trebuie să aveți un comportament decent în secțiunea de pe forum destinată facțiunii și pe întreg forumul, evitând posturile inutile, spam-ul și alte încălcări ale regulamentului forumului și pe panel, atât în reclamațiile împotrivă voastră, a unui coleg sau al oricărui alt jucător, cât și în tichetele de ajutor. 
  • Certurile, insultele de pe forum/panel vă pot aduce, pe lângă sancționarea din partea unui moderator/admin cu warnpoints/suspend, și sancționarea în joc, în funcție de decizia celui care v-a sancționat inițial.
  • Puteţi reclamă un coleg de facţiune / dintr-o facţiune de tip departament pe panel dacă sesizaţi că respectivul coleg încalcă regulamentul (foloseşte un limbaj vulgar pe chat-ul facţiunii / chat-ul comun, face spam, foloseşte caps lock, face deathmatch, fraudează raportul sau alte abateri ce ţin de activitatea facţiunii şi se regăsesc în acest regulament).

   

   

  1.3 Reguli referitoare la activitate 

  • Trebuie să aveți o activitate constantă pe server, astfel, membrii care nu se loghează timp de 72 de ore (3 zile) vor fi demiși din facțiune. 
  • În cazul unei probleme, puteți realiza o cerere de inactivitate. Doar membrii cu minim 7 zile pot realiza o asemenea cerere. Fiecare membru are dreptul la 10 zile de inactivitate pe lună, acestea pot fi cumulate. 
  • Cei ce au cerere de inactivitate pentru mai mult de 5 zile din săptămână nu sunt obligați să facă raportul de activitate. Dacă ședința pică în perioada când ei au inactivitate, aceștia sunt scutiți de ședință. 
  • Cererile de inactivitate realizate cu mai puțin de 2 zile (48 de ore) înainte de resetarea raportului vor fi acceptate, dar cel învoit va trebui să aibă raport efectuat căci a avut suficient timp să-l realizeze până atunci.
  • Dacă ședința / antrenamentul are loc în aceiași zi cu resetarea raportului și nu ați fost prezenți la ședință / antrenament și nu aveți nici raport efectuat, veți primi 2 faction warn-uri. 

   

   

  1.4 Reguli referitoare la ședințe 

  • Ocazional, liderul și/sau co-liderul va organiza o ședință la care membrii facțiunii sunt obligați să participe. Ora și data în care se va efectua ședința se va anunța pe server prin 'MOTD' și pe forumul facțiunii în topicul 'Anunturi importante' cu minim 2 zile înainte. 
  • În cazul unei probleme, puteți realiza o cerere de învoire. Doar membrii cu rank 2 sau mai mare pot realiza o asemenea cerere. Fiecare membru are dreptul la 1 învoire pentru ședință pe lună.
  • Neprezentarea la ședință fără o cerere de învoire acceptată de lider va duce la sancționarea cu faction warn a tuturor membrilor de rank 1-5.
  • Dacă întârziați la ședință (ajungeți după primele 5 minute) puteți fi sancționați cu o amendă, iar dacă întârziați mai mult de 5 minute, veți fi considerați absenți și veți fi sancționați ca atare. Cine întârzie la ședință va veni în HQ (sau la locul de desfășurare) fără a scrie pe chat-ul normal sau al facțiunii. 
  • În timpul ședințelor sunteți obligați să opriți telefoanele și să ascultați de lider sau co-lider până când acesta vă dă voie să vorbiți, puneți întrebări etc. Cine vorbește neîntrebat la ședința va fi sancționat în funcție de considerentele liderului, în funcție de deranjul făcut, momentul, abaterile și atitudinea membrului. 
  • Nu aveți voie să faceți învoire după începerea unei activități (ședință, antrenament etc.), ci doar cu 30 minute înainte de începerea acestora. Cererile făcute nu vor fi luate în calcul și veți fi considerați absenți dacă nu participați. 

   

   

   

   

  2. Reguli și informații legate de facțiune
   
   
  2.1 Comenzile facțiunii

   

  Spoiler

   

  Reguli în cazul comenzilor facțiunii 

  • Este strict interzisă folosirea comenzilor în scopuri personale sau pentru distracție. Abaterea de la această regulă se pedepsește ca atare în funcție de gravitate. 
  • Chat-ul [/d] este utilizat pentru a cere informații / ajutor în legătură cu un suspect (exemplu-/d X este cu heli/barca etc.), pentru a raporta incidente / evenimente (exemplu-/d urmează un rob la biz X etc.), pentru a anunța atunci când aveți un suspect sub custodie (singurul tip de anunț acceptat este-/d <nume> este la mine) sau pentru a restricționa posibilitatea unui jucător de a primi free (doar în cazul în care urmează să i se confişte permisul). Pe acest chat sunt strict interzise: free-chat, spam, caps lock, afaceri și folosirea emoticoanelor; abaterea de la această regulă duce la faction warn respectiv demitere în funcție de gravitate din partea liderului și kick/warn/ban din partea unui admin. 
  • Comanda [/m] este folosită doar în situații speciale și când este absolut necesar (precum aglomerarea până la imposibilitatea de a circula pe o stradă circulată- /m eliberați strada), folosirea sa abuzivă duce la sancționarea voastră cu faction warn.
  • Un jucător cu wanted poate primi [/clear] doar de la polițistul care i-a acordat ultimul wanted. Se acordă [/clear] după ce în prealabil se anunță pe [/d] (exemplu: "dau /clear id 47 pentru că nu am dovezi suficiente / pentru că am greșit id / etc.) și se face poză la [/mdc] înainte de a primi [/clear]. Dacă cel ce primește [/clear] deține în [/mdc] și alte sancțiuni, acestea îi vor fi restabilite de polițistul ce a oferit [/clear] (exemplu: Dacă un jucător are în [/mdc] wanted 4 'armed robbery' și i-ați acordat wanted greșit, după [/clear] îi veți reacorda nivelul de wanted inițial (4) și motivul inițial corect 'armed robbery'). Polițiștii ce acordă [/clear] aiurea vor fi sancționați cu faction warn sau demitere, în funcție de caz. 
  • În cazul în care trebuie să confiscați permisul unui jucător aflat în celula închisorii, trebuie să folosiți comanda [/punish] și apoi [/confiscate], ulterior acesta trebuie anunțat de motivul pentru care i-a fost suspendată licența ("Ți-a fost suspendată licența de condus pentru că ai condus neregulamentar / ai depășit limita de viteză").
  • În cazul in care este anunțat un id/jucător ca fiind restricționat pentru primirea free-ului nu aveți voie să îi oferiți [/free]. Cei ce incalcă această regula vor fi sancționați cu avertisment verbal.
  • Aveti voie sa puneti restrictii pe chat-ul [/d] doar in cazul unui free atunci cand vreti sa confiscati licenta de condus. Alte motive nu sunt acceptate si se sanctioneaza cu un avertisment verbal.
  • Membrii departamentelor, pentru a acorda comanda [/free] sunt obligați să scrie pe chat-ul departamentelor [/d] următorul lucru: „Restricții jail?”, urmând ca jucătorii care au acordat o restricție să răspundă afirmativ cu „da, numele jucătorului și motivul restricției”, în caz contrar dacă nimeni nu răspunde, după 10 secunde, se poate acorda [/free]. Membrii nu mai au voie sa răspundă pe [/d] cu „Liber”, ci vor răspunde doar cei care au acordat restricții. Nerespectarea acestei reguli, duce la sancționarea cu avertisment verbal.
  • Pentru a folosi comanda [/empgun], trebuie să fii pasagerul unui vehicul de poliție( trebuie să aveti minim rank 3 ), iar mașina trebuie să aibă neapărat un șofer. Folosirea comenzii fără un conducător al vehicului, se va considera abuz de funcție și va fi sancționat ca atare.
  • Jucătorii ce folosesc comanda [/empgun] în scop personal, fără un motiv bine întemeiat, vor fi sancționați cu FWarn sau chiar uninvite, depinde de caz. Orice folosire, trebuie însoțită de dovezi. Nu aveti voie să folosiți această comanda dintr-un elicopter / avion.
  • Această comandă [/empgun] are ca scop, ajutarea dumneavoastră în prinderea unui suspect „FĂRĂ DREPT DE PREDARE”. Jucătorii cu wanted cu drept de predare, sunt feriți de folosirea comenzii, asupra lor. În caz că urmăriți un suspect cu drept de predare, vă asigurați că i-ați acordat somațiile corespunzătoare minime (3), iar apoi după ce i-ați acordat wanted-ul fără drept de predare, veți putea folosi comanda [/empgun]”. Folosirea comenzii pe jucătorii ce au ”WANTED CU DREPT DE PREDARE” va duce la sancționarea cu FWarn, respectiv uninvite, depinde de caz.
  • Pentru folosirea comenzii, trebuie să vă aflați în apropierea jucătorului, mai concret, o rază de maxim 40 de metri distanță. În caz că mai mulți polițisti, se află într-un vehicul de poliție cu 4 locuri sau mai multe, comanda va fi folosită doar de către un polițist. Folosirea comenzii de un polițist, iar ulterior folosește și un alt jucător comanda, din același vehicul de poliție, va duce la sancționarea celui de-al doilea jucător cu FWarn. În caz că jucătorul care a executat comanda primul, are o dovadă că el a zis că o va folosi și au fost de comun acord, va fi sancționat cel care a abuzat.

   

  2.2 Vehiculele facțiunii
  > Los Santos Police Department, Las Venturas Police Department si San Fierro Police Department 

  Spoiler

   
  > Federal Bureau of Investigations (pe lângă unele de la LSPD / LVPD / SFPD):

  Spoiler

   
  > National Guard (pe lângă unele de la LSPD / LVPD / SFPD):

  Spoiler

   
  Reguli în cazul vehiculelor facțiunii 

  • Liderul/co-liderul fiecărei facțiuni poate opta pentru modificarea rank-ului pentru un vehicul în funcție de necesitățile sale. 
  • Este de datoria liderului să se asigure că membrii săi au suficiente mașini de rank mic pentru ca fiecare membru să aibă oportunitatea de a le folosi și de a le da respawn atunci când e cazul. 
  • Vehiculele facțiunii nu pot fi folosite în scop personal (rob, job, plimbare) și nu pot fi modificate după bunul plac. Cei ce nu respectă aceasta regula vor fi sanctionați cu faction warn.
  • Nu este necesar să anunțați când preluați un vehicul, dar acesta nu trebuie abandonat. Dacă nu va mai este folositor, încercați să-l respawnati în vreun fel. 
  • Nu se cere FVR la o facțiune decât pe chat-ul [/r] de către membrii facțiunii respective. Cei ce solicită FVR pe [/d], [/sms] ori alt chat vor fi considerați folosind [/d] aiurea și vor fi sancționați cu faction warn de către lider. 
  • Nu este permis să furați mașina facțiunii unui coleg de departament dacă acesta o conduce deja, se sancționează cu faction warn

   

   

  2.3 Vestimentația facțiunii 

  • Dacă purtați un skin necorespunzător și sunteți somați de lider/co-lider să-l schimbați, aveți timp cel mult 30 de minute să vă conformați sau veți fi sancționați cu faction warn.
  • Dacă sunteți reclamați pe panel pentru că purtați un skin greșit, liderul o să vă acorde 24 ore la dispoziție să-l schimbați, în caz contrar, veți fi sancționați cu faction warn
  • Liderul nu este obligat să verifice periodic skin-urile membrilor, dar dacă sesizează sau îi este sesizată o problemă, este rugat să o soluționeze. Este obligația voastră să purtați skin-ul corespunzător și să aduceți la cunoștință eventual probleme legate de un coleg. 
  • Membrii departamentelor au obligația de a purta skin-ul corespunzător rank-ului / funcției deținute. Skin-ul de lider poate fi purtat doar de lider și co-lideri, iar cel de fată de cei care au contul făcut pe 'female'. 
  • Astfel, în funcție de departament, skin-urile sunt următoarele: 

  > Los Santos Police Department, Las Venturas Police Department şi San Fierro Police Department

  Spoiler


   
  > Federal Bureau of Investigations
  Spoiler

   
  > National Guard
  Spoiler

   
   
  2.5 Responsabilităţile facţiunii 
   
  > Los Santos Police Department, Las Venturas Police Department şi San Fierro Police Department 
  -- Membrii de rank 1: pot merge după toţi jucătorii cu wanted, cu excepţia playerilor ce au wanted pentru runner, robbery, escape prison şi complice. De asemenea, ei pot da amenzi, dar nu pot confisca permise, droguri sau face controale de rutină. 
  -- Membrii de rank 2-4:pot merge după toţi jucătorii cu wanted, cu excepţia playerilor ce au wanted pentru runner, robbery, escape prison şi complice. De asemenea, ei pot da amenzi şi pot confisca permise, dar nu pot confisca droguri sau face controale de rutină. 
  -- Membrii de rank 5-7: pot merge după orice tip de wanted, pot da amenzi de circulaţie şi pot confisca permise, dar nu pot confisca droguri şi nu pot face controale de rutină. 
   
  -- Excepţii: 
  - dacă somaţi un jucător cu drept de predare şi respectivul fuge cu un vehicul, îi puteţi acordă runner şi să mergeţi după el. 
  - dacă un player are wanted pe motiv Runner / Robbery / Prison Escape / Complice şi se află în faţă unui HQ de poliţie (ex: Se află în faţă la LSPD), un membru din LSPD / LVPD / SFPD de rank 1-4 are voie să îl omore. 
  - dacă va atacă un player ce are wanted pentru Runner / Robbery / Prison Escape / Complice, aveţi voie să îi daţi wanted pentru 'Atacarea unui poliţist' şi apoi să mergeţi să îl omorâţi. 
   
   
  > Federal Bureau of Investigations 
  -- Membrii de rank 1 şi 2: pot merge doar dupa cei care nu au drept de predare, dar nu pot acordă amenzi, nu pot confisca permise sau droguri dar pot face controale de rutină. 
  -- Membrii de rank 3-7: pot merge doar dupa cei care nu au drept de predare, pot confisca droguri, dar nu pot acordă amenzi, nu pot confisca permise şi pot face controale de rutină. 
   
   -- Excepţii:

   - daca un jucator cu drept de predare o sa vine la un membru FBI sa ii ceara arrest, acesta poate sa il aresteze.

   - dacă un jucător cu drept de predare vă atacă, puteți să ripostați pe baza unei dovezi prin care reiese că ați fost atacați.

   

  > National Guard 
  -- Membrii de rank 1-7: pot merge doar dupa cei care nu au drept de predare, dar nu pot acordă amenzi, nu pot confisca permise sau droguri şi nu pot face controale de rutină.

   

  -- Excepţii:

   - daca un jucator cu drept de predare o sa vine la un membru NG sa ii ceara arrest, acesta poate sa il aresteze.

   - dacă un jucător cu drept de predare vă atacă, puteți să ripostați pe baza unei dovezi prin care reiese că ați fost atacați.

   
   
   
  2.5 Raportul de activitate al facţiunii 

  • Un membru este obligat să fie activ pe joc, întocmind săptămânal un raport de activitate. Neîndeplinirea acestuia duce la sancţionarea cu faction warn a celor de rank 1-5, iar cei ce au rank 1-5 şi nu realizează raportul 2 săptămâni consecutiv vor fi sancţionaţi cu demitere
  • Jucătorii ce fac parte din următoarele facțiuni, (LSPD; SFPD și LVPD) și au rank 1 - 4, nu au voie să facă „robbery” și alte wanted-uri fără drept de predare (care nu au fost acordate de ei). Prin urmare, dacă te afli pe mașina unui membru din National Guard și acesta merge după „robbery”, nu ai voie sa participi la această acțiune și te vei da jos de pe mașină. În caz că faci un wanted ce nu este potrivit pentru factiunea ta, vei fi sancționat conform acestei reguli și anume cu FWarn.
  • În funcţie de facţiunea din care fac parte şi de rank-ul deţinut în facţiune, aceştia au de îndeplinit săptămânal următorul raport de activitate:

   

  • Raport de activitate

  > Los Santos Police Department, Las Venturas Police Department şi San Fierro Police Department 

   

  -- Rank 1: 15 suspecţi prinşi (arrests) şi 5 amenzi acordate 
  -- Rank 2: 20 suspecţi prinşi (arrests), 10 amenzi acordate şi 5 permise confiscate 
  -- Rank 3: 35 suspecţi prinşi (arrests), 15 amenzi acordate şi 10 permise confiscate. 
  -- Rank 4: 40 suspecţi prinşi (arrests), 20 amenzi acordate şi 12 permise confiscate. 
  -- Rank 5: 10 suspecţi prinşi (runners + arrests), 2 amenzi acordate şi 1 permise confiscate.
   
  > Federal Bureau of Investigations 

  -- Rank 1: 25 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 2: 30 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 3: 35 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 4: 40 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 5: 15 suspecţi prinşi (runners + arrests)
   
  > National Guard 

  -- Rank 1: 25 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 2: 30 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 3: 35 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 4: 40 suspecţi prinşi (runners + arrests) 
  -- Rank 5: 15 suspecţi prinşi (runners + arrests) 

    

                               

  • Membrii sunt obligaţi să finalizeze raportul săptămânal dacă vor să promoveze şi să nu fie sancţionaţi; nu există raport minim pentru a nu fi sancţionaţi. 
  • Liderul, co-liderii şi adminii nu sunt obligaţi să întocmească raportul, spre deosebire de helperi care trebuie să aibă raport efectuat complet; cei ce deţin o funcţie în cadrul facţiunii (tester, responsabil) vor fi scutiţi de unele puncte de raport în funcţie de activitatea lor. 
  • Co-liderii şi membrii de rank 5 ce deţin unul (sau două) faction warn-uri sunt nevoiţi să aibă unul (sau două) rapoarte de activitate complete şi 7 (sau 14) zile de la primirea faction warn-ului pentru a primi clear. 
  • Durata minimă pentru o promovare poate fi găsită în regulamentul liderilor sau în topicul pentru cereri de rank-up. Vor fi promovaţi doar membrii care merită acest lucru, acest lucru rămânând la latitudinea liderului.
  • Daca un politist este prins ca incearca sa fraudeze raportul(playerii care fac spray) si politistul sta sa se omoare intre ei pentru a primi punct la raport, o sa fie sanctionat cu FW la prima abatere, a doua direct uninvite.

   

   

  2.6 Joburile facţiunii 

  • Puteţi deţine orice job legal (se exclud deci job-urile 'Arms dealer', 'Drugs dealer' şi 'Car jacker'), nu puteţi deţine droguri sau materiale la voi şi nu puteţi face afaceri pe chat-ul facţiunii. 
  • Dacă deţineţi droguri, materiale sau un job ilegal atunci când intraţi în facţiune, aveţi la dispoziţie o ora să va conformaţi şi să scăpaţi droguri/materiale sau să va daţi demisia de la job. 
  • Membrii departamentelor pot cumpără dintr-un bussiness de tip 24/7 un pachet de reparare a maşinilor pentru suma de 200,000$ (5 repair-uri incluse într-un pachet), putându-şi astfel să-şi repare singuri maşină folosind comandă [/krepair].

   

   

   

   

  3. Reguli şi informaţii legate de activitatea facţiunii 
   
   
  3.1 Lista de infracţiuni (wanted list

   

  Spoiler

  Reguli în cazul acordării wanted-ului 

  • În cazul fiecărui wanted acordat unui jucător aveţi nevoie de dovezi clare (foto/video în funcţie de fapta) care să ateste că aţi acordat corect acea pedeapsa jucătorului. 
  • După comiterea unei fapte ce se sancţionează cu wanted (furt vehicul, atacarea unui poliţist, kamikaze etc.) aveţi 5 minute pentru a verifică dovadă şi a acordă (sau nu) wanted. Dacă se acordă wanted pe o dovadă mai veche de 5 minute veţi fi sancţionaţi cu faction warn
  • Indiferent de nivelul de wanted avut de un jucător, acesta are drept de predare dacă în [/mdc] nu apare unul din wanted-urile fără drept de predare (marcate mai sus cu *). 
  • Va acordă wanted doar poliţistul ce a fost atacat / omorât, nu alţi poliţişti ce au observat problema. 

   

  Cum să acordaţi corect wanted în unele situaţii: 

  • Furtul unui vehicul se acordă doar jucătorului surprins atunci când fură un vehicul 'free' de pe stradă. 
  • Limbaj vulgar la adresa unui poliţist se acordă doar dacă un jucător adresează injurii/insulte unui poliţist; acesta poate fi reclamat şi pe panel pentru limbaj. 
  • Neconformare ordin jail se acordă doar jucătorului ce stă în zona celulelor şi nu este AFK pe esc; acesta va fi somat pe chat-ul normal ("X, te rog să părăseşti incinta închisorii") de 3 ori la un interval de 20 de secunde între somaţii, urmând să fie sancţionaţi cu wanted dacă nu părăsesc zona. 
  • Neconformare ordin se acordă doar în cazul în care doriţi să acordaţi o amendă sau să confiscaţi permisul unui jucător, iar acesta după 3 somaţii de genul "Aţi fost surprins pe contrasens, daţi /handsup pentru a va lua permisul sau veţi primi wanted 3 neconformare ordin!" nu se conformează. 
  • Kamikaze se acordă doar unui jucător ce se foloseşte de vehiculul pe care îl conduce şi care este aflat în flăcări pentru a atacă prin explozia acestuia alţi jucători din apropiere (minim 2 jucători, inclusiv poliţişti). 
  • Runner se acordă doar suspectului cu wanted cu drept de predare ce foloseşte un vehicul (bicicletă, maşină, avion, barcă etc.) pentru a scapă de somaţiile poliţistului. 
  • Complice runner se acordă doar jucătorului fără wanted ce ajută un suspect ce are în cazier 'Runner' prin faptul că se află la volanul maşinii prin care cel cu wanted încearcă să scape de poliţie. 
  • Complice rob se acordă doar jucătorului fără wanted ce ajută un suspect ce are în cazier 'Armed robbery' prin faptul că se află la volanul maşinii cu care cel cu wanted încearcă să termine rob-ul. 
  • Complice la fugă unui criminal se acordă doar jucătorului fără wanted ce ajută un suspect ce are în cazier 'Escape Prison' prin faptul că se află la volanul maşinii cu care cel cu wanted încearcă să evadeze.

   

   

  3.2 Somaţii şi situaţii des întâlnite 

  • Suspecţii cu drept de predare trebuiesc somaţi şi arestaţi în zonele speciale pentru [/arrest] sau pot fi omorâţi dacă solicită acest lucru (scriu în chat că vor kill). 
  • Suspecţii cu drept de predare ce atacă un poliţist pot fi atacaţi de poliţistul atacat şi/sau de poliţiştii martori la acest incident fără a fi nevoie că poliţistul să-i ofere wanted fără drept de predare, însă poliţistul atacat / poliţiştii martori au nevoie de o dovadă clară că acesta a atacat poliţistul. În cazul în care suspectul părăseşte zona atacului fără a fi omorât de poliţişti, pentru a putea fi atacat în continuare este necesar că poliţistul atacat să-i ofere wanted 3 - atacare poliţist. 
  • Suspecţii fără drept de predare pot fi ucişi direct, fără a fi nevoie de somaţii. Dacă acordaţi 2 somaţii unui jucător fără drept sau îl arestaţi veţi fi sancţionat cu faction warn. Dacă acordaţi o singură somaţie veţi fi sancţionat cu avertisment verbal. 
  • Se poate atacă un jucător cu drept de predare doar în cazul în care după 3 somaţii acordate acesta fuge pe jos. (exemplu: Dacă un jucător are în [/mdc] 'first degree murder' şi după 3 somaţii nu se preda, ci continuă să fugă pe jos, va fi urmărit şi omorât. Dacă nu se preda, dar încearcă să scape cu un vehicul (bicicletă, maşină, avion etc.), va primi wanted 6 'runner', din acest moment rămânând fără drept de predare. 
  • Dacă un player este somat de 3 ori de către un poliţist şi el stă pe loc într-un vehicul (bicicletă, maşină, avion etc.), el va fi omorât cu wanted-ul pe care îl aredaca suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda, atunci poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 
  • Membrii departamentelor au datoria să someze un jucător în maximum 5 minute. Dacă de la prima somație au trecut 5 minute, acestea se vor reseta si va trebui din nou să-i acordați minim 3 somații jucătorului.

  Cum să procedati corect în unele situaţii: 
  -- dacă suspectul spune că nu se preda, atunci poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 
  -- dacă suspectul spune că se preda iar apoi fuge pe jos de poliţist, atunci poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 
  -- dacă suspectul spune în prima faza că nu se preda sau fuge pe jos de poliţist, iar mai apoi se răzgândeşte şi doreşte să se predea, poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 
  -- dacă suspectul spune că se preda, iar apoi atacă poliţistul, atunci poliţistul îl poate ucide fără a-i acordă wanted fără drept de predare dacă are o dovadă clară că s-a aparat. 
  -- dacă suspectul spune că nu se preda şi fuge cu un vehicul, atunci poliţistul are dreptul să-i dea wanted pentru "Runner" după cele 3 somaţii acordate. 
  -- dacă suspectul spune că se preda iar apoi fuge cu un vehicul atunci poliţistul are dreptul să-i dea wanted pentru "Runner" după cele 3 somaţii acordate. 
  -- dacă suspectul ucide un poliţist, atunci acesta va primi wanted cu motivul "cop kill" fără drept de predare. 
  -- dacă suspectul are wanted cu drept de predare şi atacă un poliţist, atunci acesta va putea fi omorât de către poliţiştii martori la atac fără a fi nevoie de acordarea unui wanted fără drept, însă poliţiştii trebuie să aibă dovadă clară că cel omorât a atacat un poliţist. 
  -- dacă suspectul este AFK (pe esc) va fi somat de 3 ori, după care, dacă nu revine între timp, va fi omorât.


  3.3 Confiscări (licenţă, arme, droguri) 
   
  > Licenţă de condus 

  • Licenţă de condus se va confisca atunci când un jucător a condus neregulamentar sau a depăşit limita de viteză impusă (125 în oraşe şi 175 înafara acestora). 
  • Se consideră condus neregulamentar mersul pe contrasens sau prin afară străzii (unde există stradă) DOAR dacă jucător circulă mai mult de 2 secunde neregulamentar (pe contrasens). NU vor fi sancţionaţi pentru condus neregulamentar playerii ce se plimbă în zonele de deşert (HQ National Guard, HQ News Reporters), cei ce se află în apropierea unor zone folosite pentru joburi (arms dealer, fisherman, puncte de livrare/încărcare trucker/security transporter etc.), cei ce dau examenul de condus şi celor ce deţin wanted, indiferent dacă e cu sau fără drept. 
  • Doar membrii PD de rank 2+ pot confisca permisul unui jucător, doar dacă acesta are nivel 3 sau mai mare. Puteţi confisca permise şi jucătorilor ce au nivel sub 3, însă nu se va pune punct la raport pentru a evita fraudarea raportului. Orice alt membru ce nu este în PD şi nu are rank 2+ şi confiscă un permis / acordă o amendă de circulaţie va primi Faction Warn.
  • Jucătorii ce depășesc limita legală de viteză, respectiv merg pe contrasens, vor fi sancționați prima dată cu wanted 2 pentru 'Condus neregulamentar' ( doar daca nu detine deja wanted cu / fara drept de predare ), pe bază unei dovezi. Dacă jucătorii se vor conforma, mai exact vor accepta amenda primită, respectiv acceptă să li se confiște permisul, vor primi [/clear] la wanted-ul deținut. În cazul conformării jucătorului (/handsup), polițistul are datoria de a scrie pe [/d] următorul mesaj: „Jucătorul DaGGoTh (ID: 64), va primi clear în urmă conformării somatiilor rutiere.”
  •  Orice jucător care încurcă circulația în mod evident(intrare intenționată în playeri/deranjare circulație/staționare pe contrasens etc. - aici | aici) i se confisca licența de codus și o să primească o amendă pentru condus neregulamentar. Dacă jucătorul respectă ordinile polițistului, acesta o să primească clear la wanted.
  •  Jucătorii ce detin wanted, fie cu drept de predare, fie fără drept de predare, nu vor fi sancționați cu wanted dacă încalcă regulile de circulație, deoarece deja sunt considerați infractori.

   

  > Arme 

  • Armele se vor confisca atunci când un jucător le ţine la vedere în apropierea unui membru al departamentelor (exceptând evenimentele, antrenamentele) sau atunci când sunt ţinute la vedere într-un safezone (zone de job-uri etc.), locuri aglomerate (CNN, spawn civili, auto LS-LV, diferite business-uri etc.) ori în apropierea HQ-ului unei facţiuni. 
  • Dacă se observă un jucător cu armele la vedere, acesta va fi somat folosind comandă [/so], ulterior, dacă jucătorul răspunde pozitiv somaţiilor, va fi informat în legătură cu rolul lor ("X, ai fost surprins cu armele la vedere; te rog să scrii /handsup pentru a ţi le confisca!"), urmând să îi fie confiscate apoi armele şi sancţionat cu wanted 1 'port arme la vedere'. 
  • Orice membru din departamente poate confisca armele unui jucător, indiferent de nivelul acestuia. 

   

  > Droguri 

  • Drogurile se vor confisca atunci când un membru FBI va considera suspecti de detinere droguri.
  • Dacă se observă un jucător că foloseşte droguri, acesta va fi somat folosind comandă [/so], ulterior, dacă jucătorul răspunde pozitiv somaţiilor, va fi informat în legătură cu rolul lor ("X, ai fost surprins folosind droguri; te rog să scrii /handsup pentru a ţi le confisca!"), urmând să îi fie confiscate apoi drogurile şi sancţionat cu wanted 3 'posesie droguri'. 
  • Prizonierii din interiorul celulelor pot fi percheziţionaţi, ulterior, dacă se găsesc droguri asupra lor, acestea le pot fi confiscate, dar fără a fi sancţionaţi cu wanted. 
  • Doar membrii FBI de rank 1+ pot confisca drogurile unui jucător, indiferent de nivelul acestuia. Orice alt membru de departament ce nu este în FBI şi nu are minim rank 3 în această facţiune şi confisca droguri va primi Faction Warn.
  • Membrii facțiunii „F.B.I.”, nu vor avea voie să confiște droguri de luni până vineri, în intervalul orar 18:00 - 23:00, orice alte ore, în afara celor menționate de mine anterior, vor oferi posibilitatea membrilor pentru a confisca droguri și implicit face controale de rutină. În cazul zilelor de sâmbătă și duminică, membrii facțiunii „F.B.I.”, vor avea posibilitatea să confiște droguri în orice moment al zilei, fără a avea parte de vreo restricție.
  • Membrii facţiunii „FBI” nu au voie să facă un control de droguri, asupra colegilor din celelalte departamente (chiar dacă sunt off-duty), implicit asupra colegilor din aceeaşi factiune. 
   Excepţie: Dacă un poliţist este şofer şi se află într-un vehicul cu un civil, iar civilul este somat de către un membru FBI, pentru un presupus control de droguri, atunci jucătorul ce face parte din departament, va trebui să oprească vehiculul, pentru a lăsa membrul FBI, să-şi facă datoria şi să facă un control de droguri asupra civilului. Neconformarea cu aceste reguli, va duce la sancţionare cu FWarn.

  Detalii suplimentare: 

  • Dacă după 3 somaţii pentru a confisca licenţă, armele sau drogurile prin comandă [/so] un jucător nu scrie [/handsup] (necesar pentru a putea primi ticket / confiscate) sau continuă să fugă cu un vehicul atunci i se va acordă wanted 3 - Neconformare ordin. După acordarea acestui wanted, continuaţi să-l somaţi folosind comandă [/so], iar dacă: 

  -- se preda în timpul somaţiilor, îl duceţi şi îl arestaţi (dacă trebuie să îi daţi amendă atunci nu îi mai daţi amendă | dacă trebuie să îi confiscaţi permisul, anunţaţi pe /d "fără free ID - permis" şi mergeţi să îi confiscaţi permisul). Trebuie să îi spuneţi ce a făcut înainte/după (de) confiscarea licenţei ("Licenţă de condus îţi va fi suspendată timp de 2 ore deoarece ai fost surprins conducând neregulamentar"). 
  -- nu se preda nici după alte 3 somaţii, este ucis cu wanted-ul avut în cazul în care fuge pe jos sau îi este acordat wanted 6 - Runner şi poate fi atacat, nemaiavând drept de predare în acest moment. 

  • NU aveţi voie să spuneţi "/handsup sau wanted 3", trebuie să îi explicaţi frumos de ce a fost somat şi ce sancţiune va primi, de aceia trebuie să urmaţi exemplele de mai sus. 
  • NU aveţi voie să confiscaţi materialele unui jucător. Doar liderul / co-liderii oricărui departament pot confisca materialele membrilor lui dacă consideră necesar.

   

   

  3.4 Radare de viteză 
   
  Limitele de viteză: 
  -- Limita de viteză în interiorul oraşele principale (Los Santos, Las Venturas, San Fierro) este de 125 km/h. 
  -- Limita de viteză în afară oraşelor principale este de 175 km/h. 
   
   
  Reguli în cazul amplasării radarelor: 

  • Puteţi amplasa un radar în orice locaţie doriţi şi la orice ora doriţi, neexistând limitări în acest sens. 
  • Nu este necesar să anunţaţi atunci când plasaţi un radar, însă nu este permis că 2 poliţişti să pornească radarul în acelaşi loc. 
  • Nu aveţi voie să plasaţi radarul din mers, trebuie să staţionaţi regulamentar atunci când aveţi un radar activ. 
  • Nu aveţi voie să puneţi alte valori decât cele indicate mai sus (125 în oraşe şi 175 în afară acestora). 
  • După ce surprindeţi un jucător cu o viteză peste limita, trebuie să faceţi poză la chat şi să opriţi radarul, înainte de a pleca în urmărirea suspectului. 
  • Jucătorii ce încalcă limita de viteză vor fi sancţionaţi cu suspendarea licenţei de condus şi amendaţi, indiferent dacă au depăşit viteză cu 1-2 km. 

  3.5 Amenzi de circulaţie 
   
  Lista amenzilor

  • Condus neregulamentar - 400,000$
  • Folosirea NOS-ului unei maşini - 200,000$
  • Faruri oprite (stinse) între orele 20:00 şi 10:00 - 200,000$   
  • Nepurtare cască în timpul mersului pe o motocicletă - 150,000$
  • Fără număr de inmatriculare - 150,000$
  • Transport ilegal - 250,000$
  • Încalcare limitei de viteza - 400,000$

   

  Reguli în cazul amendării jucătorilor 

  • Dacă un jucător nu plăteşte amendă / spune că nu are banii necesari la el, îi puteţi acordă wanted 3 neconformare ordin. 
  • Unui jucător nu îi este interzis să deţină NOS pe maşină ce o utilizează, dar folosirea acestuia este interzisă. 
  • Folosirea farurilor este necesară pe timpul nopţii (între orele 20:00 şi 10:00), de aceia vor fi sancţionaţi cei ce sunt surprinşi cu farurile stinse. Pentru a verifică integritatea farurilor, va recomandăm să verificaţi atât pe cele din faţă, cât şi pe cele din spate. 
  • Amendă pentru nepurtare cască (/puthelmet) poate fi acordată doar dacă un player nu o poartă în timp ce se află în mişcare pe un vehicul de tip motocicletă (NRG, FCR, PCJ, BF), bicicletă (Bike, MTB, BMX), scuter (simplu sau pentru Pizza), ATV ori un alt vehicul ce permite punerea acesteia. 
  • Un poliţist este obligat să nu încalce regulile de circulaţie impuse, astfel, îi este permis să deţină NOS pe maşină, dar dacă va fi surprins folosindu-l poate fi sancţionat de un alt membru de departament, iar dacă nu cooperează va fi sancţionat de către lider. Acest lucru este valabil şi pentru situaţii precum nepurtare cască (exceptând când se foloseşte HPV), neaprinderea farurilor sau depăşirea vitezei (exceptând când se folosesc maşinile departamentelor).
  • În cazul în care un jucător este surprins conducând un vehicul fără numere de înmatriculare sau numere de înmatriculare roşii ce au o vechime mai mare de o zi (de la două zile inclusiv), jucătorul o să fie somat de către poliţist. În oricare din cazurile pe care le voi prezenta, trebuie să se acorde minim o somaţie pentru a se considera „urmărire” şi a putea acţiona cu wanted / amendă. În cazul în care un jucător refuză să deschidă maşina, în cazul în care se plimbă cu maşina altui jucător şi e încuiată şi nu o va deschide pentru verificare, poliţistul este liber să-i dea wanted 3 pentru „neconformare ordin” după cele trei somaţii acordate. În cazul în care jucătorul îi dă respawn maşinii lui (towcar) sau o bubuie, jucătorul va fi sancţionat cu wanted pentru neconformare ordin, fără a mai fi nevoie de cele trei somatii, dar în schimb este nevoie de minim o somaţie acordata.
  • Un jucător va primi amendă pentru lipsa unor numere de înmatriculare sau pentru numere de înmatriculare roşii ce au o vechime de două zile sau mai mult. Poliţistul îl va soma pe jucător, iar dacă acesta din urmă se conformează, va trebui să urce în vehiculul jucătorului, să facă poze obligatoriu sau să filmeze, depinde de preferinţe, iar în dovadă să se înţeleagă clar că jucătorul nu are numerele de înmatriculare în regulă. În cazul în care jucătorul nu plăteşte amenda, acesta va primi wanted 2 pentru „Neplată amendă”, iar apoi vor fi acordate încă trei somaţii minime pentru ca jucătorul să se predea, iar dacă fuge cu vehiculul, va primi wanted 6 pentru „Runner” după cele trei somaţii acordate.
  • Jucătorii ce transportă marfă ilegală, pot primi amendă de la membrii departamenelor în valoare de 150,000$. Pentru a vedea ce trailer (remorcă) este ilegal, poţi să te orientezi după această poză. (apasă click): 

   

   

  3.6 Reguli şi informaţii suplimentare cât timp un poliţist este la datorie (duty ON)
  - Unui membru îi este permis să fie Duty-ON doar când se află în interesele facțiunii(raport de activitate, evenimente organizate de lider/admini), în alte situații fiidu-le interzis să stea duty-on(afaceri, job-uri, plimbări etc.). Nerespectarea acestei reguli ducând la sancționarea cu faction warn.

  - Nu este permisă prinderea sau urmărirea suspecţilor cu maşinile personale / 'free' (ce se găsesc pe stradă) etc. Pentru orice acţiune legată de activitatea de poliţist se foloseşte maşină de serviciu, luată de la unul din HQ-uri. Dacă în timpul misiunii va pierdeţi maşină (explodează, cade în apă etc.) trebuie neapărat să va duceţi la HQ şi să luaţi altă. Sanctiunea prevazuta in astfel de situatii este faction warn.
  - Se poate acorda [/punish] pe o perioada limitată de timp oricărui deţinut aflat în celulă sau în curtea închisorii, fără a avea nevoie de un motiv clar sau de o dovadă. 
  - Pătrunderea abuzivă în HQ-ul altor facţiuni, în interiorul unor case sau business-uri închise (şedinţe, antrenamente, evenimente etc.) se sancţionează cu faction warn. Aveţi nevoie de un motiv întemeiat (urmărirea unui suspect) pentru a intră în acestea; în cazul unei eventuale reclamaţii aveţi nevoie de dovezi clare că va aflaţi în urmărire. 
  - Când arestaţi pe cineva, folosiţi [/cuff] când persoană a intrat în vehiculul de poliţie şi anunţaţi pe [/d]. Singurele forme acceptate sunt : "/d vLd47 este la mine" sau "/d vLd47 se află sub custodia mea"; mesajele precum "/d 47 e la mn" sau "/d îl duc pe vLd47 la secţie" vor fi sancţionate cu avertisment verbal
  - Puteţi soma un membru al Hitman Agency ce deţine undercover ON. În cazul în care va aflaţi în urmărirea acestuia cu un Maverick, îi acordaţi [/cuff] în elicopter, [/uncuff] în aproprierea HQ-ului, după care îl urcaţi într-o maşină, îi acordaţi [/cuff] şi îl conduceţi spre [/arrest]. Dacă încearcă să fugă după ce primeşte [/uncuff] îi puteţi acordă kill (dacă fuge pe jos) sau wanted 6 runner (dacă fuge cu un vehicul). 
  - Hunterul/hydra poate fi folosit doar de membrii FBI / NG, incepand cu orice rank; LSPD-LVPD-SFPD, incepand de la rank 5, doar după suspecţii fără drept de predare care sunt în aer cu un avion/elicopter. Puteţi doborî avionul/elicopterul chiar dacă în interiorul acestuia se află şi alte persoane fără wanted sau cu drept. Membrii ce sunt prinşi plimbându-se cu hunterul/hydra şi îl folosesc pentru a trage la sol / a face deathmatch vor fi aspru sancţionaţi (cu faction warn sau chiar demitere) de către lider.
  - Nu aveţi voie să somaţi prin /m, /sms, /wt sau alte canale de chat, doar prin comandă [/so] şi chat-ul public în cazul somaţiilor de genul acesta: "vLd47, ai fost surprins conducând neregulamentar. Tastează /handsup pentru a putea primi o amendă şi aţi fi confiscat permisul." Nerespectarea acestei reguli duce la sanctionare cu faction warn.
  - Poliţiştii pot merge după wanted la war-uri, pot acorda amenzi şi confisca permise celor ce sunt prinşi că încalcă regulile de circulaţie când au war / când se află în perioada de war-uri. De asemenea, agenţii de poliţie au dreptul de a merge oricând după playerii cu wanted ce au şedinţa/antrenament. 
  - Este strict interzis să confiscaţi permise / acordaţi amenzi pentru viteză membrilor Paramedic Department ce au girofarele aprinse (se află în misiune), însă puteţi sancţiona oricând pe cei din Taxi care încalcă regulile de circulaţie, indiferent dacă au sau nu client la bord. Acest lucru se sancţioneaza cu faction warn.
  - Nu este permis să ţineţi persoane ce nu fac parte din departamentele de poliţie în maşină de poliţie sau pe suprafaţă acesteia. Încercaţi să folosiţi comandă [/eject] şi să le explicaţi că nu au voie. În mod obișnuit nu se acordă sancțiune, însă liderul poate decide acordarea unui avertisment verbal dacă consideră necesar. 
  - Un poliţist poate participa la orice tip de eveniment atâta timp cât este OFF duty. Orice poliţist care participa la eveniment ON duty va fi sancţionat cu faction warn. Membrii departamentelor pot participa la "Clan Wars" atâta timp cât sunt off duty. 
  - Nu aveţi voie să arestaţi / omorâţi pe cei care au wanted şi sunt la un event organizat, excepţie făcând playerii ce nu aveau drept de predare când au mers la event; acest lucru duce la primirea unui faction warn.

  - Unui politist ii este interzis sa fure masini de pe strada a playerilor, indiferent ca ramane fara un mijloc de transport, este un om am legii si nu are voie sa faca acest lucru, abaterea de la aceasta regula duce la Avertisment Verbal.

  - Nu aveti voie sa ajutati playerii la efectuarea unui quest ( atunci cand exista unul ) in schimbul unei sume de bani sau alte bunuri personale, acest lucru duce la primirea unui faction warn.

   

   

  3.7 Reguli şi informaţii suplimentare cât timp un poliţist NU este la datorie (duty OFF)

  Nu aveţi voie să faceţi deathmatch aiurea pe civili, colegi sau orice alţi jucători. Orice atac atâta timp cât nu sunteţi la datorie va fi sancţionat cu faction warn şi -posibil jail de la un admin (dacă sunteţi prinşi pe joc).

  Dacă sunteţi surpinşi încălcând regulile de circulaţie puteţi fi sancţionaţi asemenea unui jucător obişnuit. Dacă nu va conformaţi ordinelor poliţistului acesta va poate reclamă şi veţi fi sancţionaţi cu faction warn.

  De asemenea, alte încălcări ale regulamentului atunci când nu sunteţi la datorie (precum consumul de droguri) vor fi sancţionate cu faction warn sau în funcţie de gravitate / alte reguli.

   

  • Acest topic reprezintă o sinteză de reguli ce trebuiesc respectate de un membru dintr-un departament. Fiecare membru trebuie să cunoască acest regulament pentru a cunoaşte ce trebuie să facă şi cum trebuie să acţioneze. Necunoaşterea şi/sau nerespectarea regulamentului va aduce cu siguranţă sancţiuni pe parcursul şederii într-o astfel de facţiune. 
  • Ne rezervăm dreptul de a aduce oricând modificări asupra conţinutului acestui topic, de aceia va sfătuim să "Urmăriţi acest topic".


  • 28

  Regulamentul serverului il poti gasi aici.
  Regulamentele factiunilor le poti gasi aici.
  Cateva informatii despre mine: aici si aici.

  1 user(s) are reading this topic

  1 members, 0 guests, 0 anonymous users


   MADALINSASE
  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2019
  keyboard_arrow_up