Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[NOU] Informatii despre quest-ul de Paste si evenimentele care se vor desfasura in aceasta perioada aici.
[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

Regulament & informații lideri


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
Ulpian

Ulpian

  Admin level 5 | Manager factiuni |


 • account_circle
  Global Moderator
 • I have 2,025 Posts
 • My id is #1835
 • 07-March 16
 • 443 reputation points
 • Ulpian

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  LEGEND

                                HVRBcQr.png

  I. Reguli și informații referitoare funcției de lider
   

  1. Durata ca lider

  • Durata minimă în funcția de lider trebuie să fie de cel puțin 90 de zile(departamente/pașnice/mixte) și 60 de zile(mafii), altminteri se va acorda o pedeapsă de 200 Faction Punish. Această pedeapsă se acordă atunci când liderul renunță sau este înlăturat din funcție înainte de 90 zile. 
  • Renunțarea la funcția de lider se va face pe slack-ul dedicat liderilor în camera specială "renunțări". Dacă aveți renunțare pe slack nu vă permitem să încălcați regulile, așadar, încălcările precum setarea mai multor co-lideri și demiterea lor pentru a apărea frumos pe FH-ul lor va fi tratat drept un abuz și sancționat ca atare. 
  • Cei care renunță sub limita de zile impusă nu vor mai putea sa aplice pentru functia de lider timp de 6 luni ( 180 zile ). Cei care renunță și primesc 0 FP, o sa aibe posibilitatea sa reaplice peste 60 zile. Acest lucru nu garantează că vor fi realeși, ci doar că îi luăm în considerare. 
  • Liderii care părăsesc funcția pentru abuz nu vor mai avea șansa vreunei funcții pe serverul nostru și ne rezervăm dreptul de a vă bana toate conturile, nu doar cel pe care ați fost lider, dacă considerăm necesar acest lucru.
  • Liderii care vor să renunțe la funcția pe care o dețin, trebuie să anunțe cu minimum 3 zile înainte de a părăsii facțiunea. în acest timp, aplicațiile se vor deschide și se va alege alt lider. Între timp, liderul trebuie să se ocupe în continuare de facțiune până când o să fie ales altul.

  2. Activitatea liderului 

  • Un lider trebuie să aibe constant 5 ore la activ în ultimele 7 zile pentru ași păstra funcția actuală.
  • Liderii de mafie ce nu pot ajunge ajunge la war-uri intr-o zi sunt obligați să anunțe un manager mafii / factiuni pe slack sau pe server.
  • Daca nu va mai puteti ocupa de factiune pe o perioada mai mare de 3 zile si faceti inactivitate, trebuie ca inainte de asta sa va asigurati ca aveti minim un co-lider care sa se ocupe de factiune in lipsa voastra, in mod contrat riscati sa va pierdeti functia.

  >> Activitatea liderului pe joc  

  • Un lider nou are 24 de ore la dispoziție să rezolve problemele din joc (wipe, clear FW/AV, etc.). 
  • Atâta timp cât sunteți online trebuie să aveți grijă de membrii, interesându-vă și rezolvându-le problemele, având grijă de discuțiile de pe chat-ul facțiunii și de activitatea specifică facțiunii. 

                           Ex: Un membru vă cere sa îl demiteți deoarece și-a pus demisia, voi nu aveți voie să îl refuzați șă aștepte până urmatoarea zi.

  • Dacă sesizați că doi membrii se ceartă sunteți nevoiți să interveniți pentru a opri cearta, acordând sau nu sancțiuni, în funcție de gravitate și de considerente. 
  • Dacă sesizați că un membru încalcă regulamentul sunteți nevoiți să-l avertizați și/sau sancționați, pentru a nu mai repetă în viitor aceleași greșeli. 
  • Dacă cumva sunteți prinși că iertați greșelile membrilor, riscați să fiți sancționați.

   

   
  >> Activitatea liderului pe panel 
  • Un lider nou are 48 de ore la dispoziție să rezolve reclamațiile existente și să deschidă aplicațiile(dacă este cazul). pentru a începe recrutările, dar după ce a rezolvat sarcinile din joc. 
  • Dacă reclamațiile sunt împotriva unui jucător ce se află în facțiune i se va acorda sancțiunea cuvenită (dacă este necesar), cele adresate membrilor ce au părăsit facțiunea (quitgroup, wipe etc.) vor fi închise fără a acorda o sancțiune. 
  • Dacă există aplicații acceptate de fosta conducere, acestea pot fi respinse pe motivul 'Lider nou'; aplicațiile existente dar neacceptate vor fi tratate ca și aplicații noi, având libertatea de a alege din cei care aplicaseră în timpul fostului lider.  

  >> Activitatea liderului pe forum 

  • Un lider nou are 24 de ore la dispoziție să organizeze, actualizeze, modifice topicurile facțiunii. Dacă aveți amenzi plătite, demisii, inactivități, cereri rank-up etc. realizate de membrii dinainte ca dvs. să fiți lider le veți ignora. 
  • Fiecare sancțiune acordată trebuie postată în topicul corect de pe forum, fiecare amendă, demisie, cerere de promovare, inactivitate, învoire etc. trebuie acceptată / respinsă în termen de 24 de ore. 
  • Liderului îi este interzis să: 
       -- modifice structura topicurilor sau să le închidă; cele puse pinned sunt astfel puse cu un scop de admini, dacă considerați că forumul facțiunii dvs. necesită o reorganizare discutați cu manager factiuni / admin 6.
       -- editeze prima postare a topicurilor sau să opereze alte modificări fără a discuta în prealabil și a avea acordul unui manager factiuni / admin 6. Se exclud editările precum adăugarea unui co-lider/tester/responsabil, adăugarea unui membru sancționat cu AV și alte situații firești. 
       -- mute la coșul de gunoi topicurile create de precedenții lideri / membrii ai staff-ului. Dacă doriți să creați un topic nou (inexistent) sau să eliminați un topic existent din diferite motive contactați un manager factiuni.
   

  4. Comenzile liderului 

      -- [/members]* - Afiseaza o lista cu toti membrii factiunii (utilizand aceasta comanda aveti acces la Uninvite, Faction Warn, Promovari).

      -- [/fvr]* - Se respawneaza toate masinile factiunii.

      -- [/granknames]* - poti pune nume la rank-uri (exemplu: Taximetrist / Trainee / Invatacel / etc).

      -- [/gsafepos]* - poti muta oriunde seiful.

      -- [/gwithdraw] - poti scoate bani din seif.

      -- [/invite]* - poti invita un player in factiune.

      -- [/vrank]* - setezi rank pe masina.

      -- [/gov]* (doar pentru departamente) - faci un anunt global.

  (!) La comenzile notate cu '*' au acces si co-liderii factiunii.

   

  5.  Sanctiunile unui lider

   

  -- Mustrare Verbala / Avertisment Verbal / Leader Warn:

   

  1 mustrare verbala reprezinta o avertizare a liderului ca a gresit si sa fie mai atent intrucat ulterioarele greseli de genul vor fi sanctionate mai grav.

  1 avertisment verbal expira dupa 15 zile de la adaugarea acestuia pe panel.

  1 leader warn expira dupa 30 zile de la adaugarea acestuia pe panel.

   

   

  II.  Reguli și informații referitoare la organizarea facțiunii 

   

  1.  Wipe  

  • O dată ales în funcție, un lider nu are voie să acorde wipe, acest lucru fiind posibil doar dacă un manager îi permite.
  • Dacă în facţiune sunt jucători banați, aceştia vor fi demişi pe motiv 'Wipe' sau 'Banned' cu 0 FP. În unele cazuri excepţionale, dacă există jucători banați pe diverse motive (precum abuz de funcţie), manager-ul vă va îndrumă să-i demiteți pe motiv 'Banned' cu 40 FP.
  • Membrilor rămăși în facțiune le vor fi scoase faction warn-urile și avertismentele verbale (dacă este cazul), iar aceștia vor primii rank up dacă dețin zilele necesare și au raportul efectuat, fără să îi mai afecteze sancțiunile anterioare scoase.

  2. Co-lideri 

   

  Co-liderul este mână dreaptă a liderului, acesta fiind pus în funcție pentru a-l ajuta pe acesta, având, în mare măsură, aceleași atribuții ca și liderul: rezolvarea problemelor facțiunii, răspunderea la reclamații, aplicații, postarea sancțiunilor pe forum, acceptarea învoirilor, amenzilor. Co-liderii nu au însă acces la unele comenzi specifice liderului și nici să facă modificări pe forum. 

  • Orice jucător de pe server poate să ajungă co-lider într-o facțiune atât timp cât liderul consideră că merită/îndeplinește condițiile minime. Singura excepție o fac adminii, unde liderul trebuie să primească aprobarea directă din partea managerului de facțiuni(nu managerul care se ocupă de el),
  • Un lider nu are voie sa tină un co-lider în funcție dacă este inactiv, nu se ocupă de factiune etc.. În cazul unei verificări de către un manager, liderul riscă să fie sancționat pentru acest fapt.
  • Un co-lider trebuie să aibe minimum 4 ore jucate în ultimele 7 zile constant. Co-liderii care nu îndeplinesc această cerință riscă să își piardă funcția si liderul să fie sancționat dacă trece cu vederea. Co-liderul este scutit de orele jucate doar când face o cerere de inactivitate. Scuturile directe la lider, nu se iau în considerare în cadrul unei verificări de către un manager.
  • Fiecare lider, indiferent de tipul facțiunii pe care o administrează, poate avea 2 co-lideri simultan. Orice greșeală a co-liderului ce ține de funcție lider (oferirea unui răspuns greșit la o reclamație, acordarea unei sancțiuni aiurea unui membru etc.) va avea urmări pentru lider, care va fi sancționat. 
  • Reclamațiile contra co-liderului făcute la facțiune vor fi închise doar de lider.
  • Nu vor fi puși în funcția de co-lideri membrii care nu au minim 30 zile în acel tip de facțiune, zilele pot fi și adunate. Exemplu: pentru co-lider într-o mafie poți avea 13 zile Los Vagos, 11 în Los Aztecas și 7 în Avispa Rifa. 
  • Nu pot fi numiți co-lideri membrii ce fac parte din facțiune și au un faction warn (FW) activ. Pentru a putea fi pus co-lider acel membru trebuie să efectueze raport complet pentru a putea primi clear FW și mai apoi să fie promovat la rank-ul amintit anterior. 
  • Co-liderii nu sunt obligați să participe la activitățile facțiunii (ședințe, antrenamente, war-uri) și să realizeze raport de activitate, fiind scutiți de aceste activități, însă, liderul poate decide ca în urma unei slabe implicări co-liderul să fie scos din funcție. 
  • Co-liderii pot fi sancționați cu amendă, avertisment verbal (AV) sau faction warn (FW) pentru greșelile ce țin de activitatea facțiunii: wanted acordat aiurea, licență acordată prea ușor, contract nereușit etc, însă nu va fi sancționat pentru spam / caps-lock. În cazul primirii unui FW, co-liderul este obligat să realizeze raportul de activitate specific membrilor de rank 5 pentru a putea primi clear FW.  
  • Un lider nou își poate alege în primele 24 de ore 2 co-lideri. După aceste zile, va fi nevoit să aștepte câte 72 de ore de la ieșirea din funcție a ultimului co-lider, indiferent de motivul pentru care a părăsit cel anterior funcția (retrogradare în rank, părăsire prin [/quitgroup] sau demitere pentru 'banat', 'demisie', 'inactivitate'); exemple de situații des întâlnite:
  Spoiler
   
  • Singurul caz în care liderul nu e nevoie să aștepte 3 zile după ce un co-lider părăsește facțiunea este atunci când este demis de un admin pe motivul 'Promovare lider'. Acest co-lider nu va fi trecut nici la evidența co-liderilor pe acea lună. 
  • Nu este permis să setați unui membru rank 6 pentru ca ulterior să-i setați alt rank și apoi iar rank 6 într-un timp scurt, se consideră co-lider nou și veți fi sancționați pentru că nu ați așteptat cele 3 zile. 
  • Un co-lider nu poate fi scos din facțiune pe motiv 'Demisie' decât după 72 de ore (3 zile) în care a deținut acea funcție. Poate în schimb să fie retrogradat oricând și să-i fie setat rank-ul specific numărului de zile avut, dar o dată ce a fost numit în funcție este pus la evidența co-liderilor pe acea lună. 
  • Un lider poate avea 3 co-lideri într-o lună ( factiuni pasnice / mixte ) si 4 co-lideri intr-o lună ( mafii ) calendaristică, fiind considerați drept co-lideri în acea lună doar cei ce au primit funcția în acea lună. Exemplu: pe 20/11 au fost numiți 2 co-lideri noi, aceștia părăsesc facțiunea pe 10/12, liderul poate numi până la finalul lunii 3 co-lideri respectiv 4 pentru mafii.
  • Atunci când facțiunea nu are lider, co-liderul nu are voie să își sancționeze membrii / să închidă reclamații, abaterile membrilor fiind sancționate conform Regulamentului Serverului. De asemenea, co-liderul nu are voie sa recruteze noi membrii.
  • Un co-lider ce abuzează de funcția sa (folosește comenzi precum [/vrank], [/fvr], [/gov] aiurea, acordă FW-uri jucătorilor aiurea etc.) sau face greșeli intenționat pentru a fi sancționat liderul vor fi demiși din funcție și banati de către un admin, neavând pe viitor nicio șansă la funcția de lider. 
    Legea nr: 3 - Testeri și responsabili  
  • Este alegerea liderului cui și dacă oferă o astfel de funcție. Aceste funcții sunt oferite doar membrilor în care liderul are încredere și consideră că îl pot ajută în organizarea și bunul mers al facțiunii. 
  • Responsabilul nu are însă avantaje nefirești (abateri de la regulament, scutiri de amenzi/sancțiuni etc.), ci doar o diminuare a raportului de activitate săptămânal, în funcție de activitatea acestuia și de caz. 

  >> Responsabilii cu testele (testerii)  

  • Pot fi oricare membru de minimum rank 3 ales de liderul facțiunii pentru a se ocupa cu testarea jucătorilor acceptați. Fiecare facțiune poate deține maxim 5 testeri. 
  • Testerii au obligația de a susține în întregime testul dat de către lider și aibă dovezi foto/video în care să se observe acest lucru. Aceste dovezi nu vor fi publicate niciunde fără a fi cerute de lider/co-lider sau de un admin. 
  • Testerii trebuie să fie mereu trecuți în lista de pe forum și pe panel setați de către lider.
  • În cazul în care testerul comite greșeli sau face favorizări, va fi sancționat conform indicațiilor de mai jos:
  Spoiler
   
  • Responsabilii cu testele ce solicită/primesc bunuri/servicii pentru a ajuta un jucător să treacă testul va fi sancționat cu uninvite și ban din partea adminilor.
  >> Responsabilii cu amenzile 
  • Au rolul de a observa comportamentul colegilor pe chat-ul facțiunii și de a-i sancționa pe cei care încalcă regulile acestui chat. Fiecare facțiune poate deține maxim 5 responsabili cu amenzile, care trebuie să aibă minimum rank 3. 
  • Responsabilii cu amenzile au obligația de a-și sancționa corect și just colegii, fără a face favorizări sau discriminări între rank-uri. Ei au obligația de a posta fiecare amendă în topicul de evidență a sancțiunilor după modelul dat. 
  • În cazul în care responsabilul cu amenzile comite greșeli sau face favorizări, va fi sancționat conform indicațiilor de mai jos: 
  Spoiler
   
  • Responsabilii cu amenzile ce solicită/primesc bunuri/servicii pentru a nu sancționa coleg / a-l favoriza etc. va fi sancționat cu uninvite și ban din partea adminilor. 

  Legea nr: 4 - Aplicații 

  • Deschiderea aplicațiilor și răspunderea la ele se poate realiza atât de către lider cât și de co-lideri. Aplicațiile trebuiesc deschise doar atunci când se urmărește recrutarea unor jucători, nu trebuiesc ținute deschise aiurea, pentru a încurcă jucătorii. 
  • Este obligatoriu pentru un lider să deschidă aplicațiile și să recruteze doar atunci când are 5 locuri libere, excepție făcând: mafiile. 
  • Pentru a spori numărul de aplicanți, se recomanda plasarea de anunțuri ce anunța campania de recrutare, iar liderii și co-liderii din departamentul de Poliție și cel de Paramedic pot folosi comandă [/gov]. 
  • Liderul / co-liderii sunt obligați de la momentul deschiderii aplicațiilor să aștepte să se strângă minimum 10 / 15 aplicații, de abia după să se apuce de recrutat. În caz că trec 12 ore de la momentul deschiderii aplicațiilor și tot nu s-au strâns aplicațiile necesare, liderul se poate apuca de recrutat, acesta având voie să lase maximum 3 zile(72 ore) o aplicație deschisă. De la această regulă fac excepție mafiile, acestea având voie să recruteze oricând doresc și să răspundă în maximum 2 zile(48 ore).
  • În cazul în care respingeți o aplicație, trebuie să invocați un motiv concret, astfel încât jucătorul să știe de ce a fost respins și ce trebuie să îmbunătățească: 'neindeplinire conditii', 'lipsa locuri', 'aplicație neconvingatoare', 'FH slab', 'post-hunter' etc. 
  • Responsabilii cu răspunderea la aplicații au dreptul de a-și alege membrii, acceptându-i doar pe cei care consideră că merită, dar respectând cerințele impuse: 

  - să se încadreze în limită impusă de ore jucate: 

    -- Pașnice (Taxi, News Reporters, School Instructors, Paramedic): minim 20 ore jucate  
    -- Mafii: minim 30 ore jucate 
    -- Departamente (LSPD, LVPD, SFPD, FBI, NG): minim 40 ore jucate 
    -- Mixte (Hitman Agency): 70 ore jucate 
    -- Los Santos Council ( Primărie): minim 20 ore jucate și maxim level 25.
  - să aibă o aplicație decentă (fără insulte și cuvinte vulgare), fără smileyface-uri sau suferințe ('dau doar 3/3', 'dau magie pe turf', 'sunt zeu' etc.) 
  - să nu aibe interdicție în respectiva facțiune (să nu fi părăsit o facțiune asemănătoare pentru 'Abuz de functie' / 'Fraudare raport / Divulgare informații' - interdictie permanenta.
   
  exemplu 1: un jucător care a părăsit LSPD pentru abuz de funcție / fraudarea raportului nu va mai putea intra în LVPD/SFPD/FBI/NG niciodata.
  exemplu 2: un jucător care a părăsit Taxi LV pentru abuz de funcție / fraudarea raportului nu va mai putea intra în Taxi LS/SF niciodata. 
  exemplu 3: un jucător care a părăsit Los Vagos pentru abuz de funcție / fraudarea raportului nu va putea intra în orice mafie niciodata.
   

  În cazul în care un jucător face 'abuz de funcție' și părăsește facțiunea la scurt timp prin [/quitgroup] sau îl demiteți, sunteți obligat ca lider să deschideți un ticket și să prezentați dovezi cu abuzul făcut pentru a-i modifica un admin FH-ul. Liderii ce sunt prinși că favorizează jucătorii în astfel de situații vor fi sancționați.

   

  • Liderul va avea de suferit în cazul în care un jucător ce nu îndeplinește condițiile de mai sus este acceptat. Dacă este acceptat un astfel de jucător, dar ulterior liderul îl respinge, reparandu-și greșeală, șansele de a fi sancționat sunt minime.

  Legea nr: 5 -  Recrutare  

  • Cu recrutarea membrilor (invitarea unui jucător în facțiune) se ocupă liderul și/sau co-liderii. Pentru a fi invitat, un jucător trebuie să aibă aplicația acceptată și să fi trecut testele impuse (din regulamentul facțiunii). 
  • Testele care se dau pentru a intra in facțiune trebuiesc să fie cât mai complexe, să conțină între 15 și 30 întrebări. Liderii pot alege că cei testați să fie supuși unei probe practice (de tras cu armă, cunoașterea locațiilor, îndeplinirea unui contract etc.), această probă fiind sau nu decisivă. 
  • Cel acceptat trebuie să fie testat de tester/co-lider/lider în termen de 48 de ore (2 zile) din momentul acceptării aplicației. Vor fi scutiți de testare adminii care au manager la facțiunea respectivă și adminii 6, dar si jucătorii care vor primi funcția de co-lider imediat după apartenența la grup. 
  • După ce ați acceptat o aplicație, o puteți respinge doar dacă cel acceptat: 
  - pică testul/testele -> pe motivul 'Picat la teste' 
  - a solicitat acest lucru -> pe motivul 'Refuzare teste' 
  - nu s-a prezent la teste în 48 de ore -> pe motivul 'Neprezentare teste' 
  • Liderii ce prelungesc / diminuează perioada de așteptare pentru test a unui jucător vor fi sancționați. Toți jucătorii au același timp să învețe regulamentul facțiunii și vor fi testați la fel. 
  • Nu vor fi recrutați jucătorii ce au părăsit (prin orice motiv) facțiunea respectivă în ultimele 14 zile sau care au picat testele în ultimele 7 zile. Aceste reguli se aplică doar în cazul în care erați lider când acel jucător a susținut testul / a părăsit facțiunea sau atunci când a primit wipe.  
  • Adminii / helperii nu au voie să fie primiți în facțiunea de tip: Los Santos Council ( Primăria).
   

  6. Reclamații 

   

  • Un lider / co-lider este obligat să răspundă la reclamațiile jucătorilor în caz că acestia sunt în reclamați în maxim 48 ore de creearea acesteia.
  • Dacă în cazul în care un co-lider primește reclamație, la ea trebuie să răspundă doar liderul, nu are voie să răspundă alt rank 6,
  • În cazul în care un membru este reclamat, iar prin comentarii începe să jignească/înjure, acesta trebuie să fie sancționat cu FW/AV(în funcție de situație) pe lângă sacțiunea de la post(dacă este cazul).
  • În cazu în care cel care a făcut reclamația în titlul videoclipului sau prin comentarii are jigniri/limbaj vulgar, liderul este nevoit să închidă postul fără să sancționeze membrul(dacă este cazul).

   

  III. Reguli și informații referitoare la membrii facțiunii 

   

  1. Ședința săptămânală 

   

  -- Liderii de la departamente - trebuie să organizeze 2 ședințe pe lună.

  -- Liderii de la pașnice - trebuie să organizeze o ședință pe lună.

  -- Liderii de la mafii - Nu sunt obligați să organizeze ședinte, însă la alegere pot realiza maxim 2 pe lună optionale.

  -- Liderii de la mixte - trebuie să organizeze 2 ședințe pe lună.

   

  Legea nr: 2 -  Învoiri 

   

  • Membrii pot să relizeze o singură învoire la ședință într-o lună indiferent de facțiune din care fac parte.

   

  3.  Raport de activitate 

  • Fiecare membru de rank 1-5 are obligația de a efectua raport de activitate. 
  • Co-liderii și adminii sunt scutiți de raportul de activitate. 
  • Helperii au raportul înjumătățit dacă liderul este de acord.
  • Testerii și responsabilii au raportul înjumătățit.
  • Cei care dețin și tester și reponsabil vor avea raportul de două ori înjumătățit.
  • Cei care nu îndeplinesc raportul săptămânal o să primească FW indifierent de rank.
  4. Inactivități 
  •  Nu este îngăduit unui membru să fie inactiv nemotivat mai mult de 3 zile (72 de ore). În cazul în care apăr probleme, membrul poate face o cerere de inactivitate pe forum, dvs. urmând să o acceptați sau să o respingeți, având în considerare următoarele: 
  Spoiler
  • Dacă un membru este scutit pe o perioadă mai mare de 3 zile este considerat scutit de raport în săptămâna respectivă. 
  •  Cererile de inactivitate făcute cu o zi sau în ziua resetarii raportului pot fi acceptate, însă, dacă membrul nu are raportul de activitate complet, va fi sancționat corespunzător. 
  •  Săptămânile în care membrii sunt scutiți de raport cu ocazia unei inactivități anunțate nu se adună la totalul celor necesare pentru o promovare, dar nici nu vor primi vreo sancțiune pentru raport/ședința în acea perioadă. 
  •  Membrii care, după expirarea unei cereri de inactivitate, nu se loghează pe server în următoarele 3 zile (72 de ore) vor fi demiși pentru 'Inactivitate'. 

  5 - Sancțiuni 

   

  >> Amenda 
  • Se acordă prin informarea jucătorului pe chat-ul facțiunii și postarea ulterioară în topicul de evidența a sancțiunilor. În acest topic trebuie trecută greșeala pentru care membrul a fost sancționat și dovada că membrul a fost informat. Eventual, dacă nu sunteți sigur că membrul a observat, încercați să-i reamintiți. 
  • Membrul are timp 24 de ore (o zi) din momentul informării pe chat-ul facțiunii să o plătească și să posteze dovadă în topicul specific. Dacă postează după cele 24 de ore (inclusiv la câteva minute) sau nu postează deloc va fi sancționat cu Faction Warn. 
  • Dacă un membru a primit 5 amenzi ( platite / neplatite ) pe parcursul a 7 zile acesta va fi sanctionat cu un Faction Warn.
  • O listă cu amenzi specifică facțiunii se găsește în topicul 'Regulament intern', acestea pot fi adăugate de lider după cum consideră. Valorile amenzilor pot fi setate de către lider după bunul plac, insă nu e permisă setarea unor valori prea mici sau exagerat de mari, de aceia, recomandăm o consultare cu managerul inainte de a seta anumite amenzi. De asemenea, nu e permisă renunțarea la unele amenzi standard și importante ale facțiunii (caps lock, spam etc.) 
    >> Avertisment verbal 
  • Se acordă pentru încălcările ușoare din regulament, precum certuri și jigniri ușoare ('jet', 'plm', 'cacat') ori cuvinte suficient de bine cenzurate. 
  • Avertismentul verbal expiră doar atunci când membrul este promovat în rank sau când acumulează 2 avertismente, primind un Faction Warn. 
  • Nu se sancționează membri cu avertisment verbal pentru încălcări clare din regulament. ex.: DM, wanted acordat greșit, news aiurea, contract sub limită etc. 
    >> Faction Warn 
  • Un membru poate primi un Faction Warn pentru faptele de o gravitate mare, motivele pentru o astfel de sancțiune fiind cele mai clar specificate. Un Faction Warn prelungește durată de rank-up cu 7 zile, iar la acumularea 3 sancțiuni de acest tip se va demite membrul în cauza. 
  • Faction Warn-ul este șters la 7 zile de la primirea lui. Dacă membrul primește între timp un alt FW și acumulează 2/3 FW-uri, regula fiind aceeași, acesta o să primească "1/3" când îndeplinește cele 7 zile de la primul Fw și "0/3" când îndeplinește 7 zile de la al doilea FW.
  • Liderii nu au voie să amâne acordarea unui FW sau să-l prelungească pentru a demitere membrul, fiind obligați să acorde clear. 
  • Dacă membrul are rank 5 sau 6, acestuia i se poate șterge FW-ul doar după 7 zile în care nu a luat alt FW și dacă a avut complet raportul de rank 5.  
    >> Retrogradarea în rank 
  • Este acordată în special membrilor de rank 5 în situațiile în care FW-ul e o sancțiunea prea blândă, iar greșeală este un repetată, făcută cu suficient consimțământ. 
  • Întrucât nu sunt sancțiuni bine delimitate ce sunt sancționate cu retrogradarea în rank, este recomandat în aceste situații să solicitați părerea unui manager înainte pentru a va asigură că ați procedat corect. 

  >> Demiterea 

  • Liderul poate demite orice membru, indiferent de rank-ul acestuia, cu condiția de a avea un motiv întemeiat și o dovadă concludentă care să întărească motivul impus. 
  • Un membru trebuie să stea minim 14 zile ca să iasă cu 0 FP. Dacă nu are minim 14 zile o să iasă cu 40 FP.
  • Jucătorii ce au fost banati 60 zile pentru coduri sau au făcut abuz / nu au tratat cu seriozitatea facțiunea vor fi demiși întotdeauna cu Faction Punish. Nerespectarea acestei restricții duce la sancționarea liderului. 
  • Membrii ce au sub 14 zile, vor fi întotdeauna demişi cu Faction Punish, indiferent de motiv. 
  • Fiecare motiv pentru demitere trebuie să fie clar și corect, de aceia trebuie să cunoașteți cum să procedați în următoarele cazuri. 
  -- în cazul în care un membru face o cerere de demisie pe forum, îi acordați uninvite pe motivul 'Demisie' / 'Cerere de demisie' / 'Demis la cerere'. 
   
  - Liderii sunt obligați să accepte doar demisiile membrilor ce respectă modelul impus pe forum. Aceste demiteri nu se trec în topicul de evidența a sancțiunilor. 
  -Membrii banati (ce apăr cu [B] în [/members]) pot depune o cerere de demisie, aceștia putând fi scoși înainte de termenul de 3 zile, dar motivul uninvite-ului va fi 'Banned', nu 'Demisie'. În cazul în -care membrul deţine faction warn-uri active la momentul demiterii, liderul este obligat să specifice și aceste sancţiuni; de exemplu: 'cerere de demisie (2/3 FW)'.
  -Liderii sunt obligați să îi demită pe membrii care și-au pus demisia atăt timp căt voi activați pe server, fără a mai aștepta cele 24 ore.
  -Liderii sunt obligați ca la o cerere de demisie să pună în paranteză câte FW-uri avea la momentul demisiei. Ex: Demis la cerere (3/3 FW's).
   
   Înainte de a demite un membru ce a făcut cerere de demisie, recomandăm liderilor să respecte următoarele sfaturi și reguli: 
   
   -- să rezolve reclamațiile existențe ale membrului fiindcă nu poate fi demis un membru ce are reclamații pe numele sau 
   -- să aibă amendă achitată dacă este cazul fiindcă nu poate fi demis un membru ce datorează bani facțiunii 
   -- să nu accepte cererile de demișii realizate în ziua resetarii raportului ale unui membru ce nu are raportul finalizat încă 
    
  -- în cazul în care un membru este inactiv de peste 3 zile (72 de ore), îi acordați uninvite pe motivul 'Inactivitate' / 'Inactivitate mai mare de 3 zile'. 
   
  -Pentru a demite un membru ce nu s-a conectat timp de 3 zile pe cont aveți nevoie de o poză din [/members] în care să se observe asta; încercați să demiteți membrii pentru inactivitate la puțin timp după ce au împlinit 72 de ore, dacă se dovedește că ați fost online și nu ați demis un membru ce a făcut 3 zile de inactivitate veți fi sancționați în cele mai multe cazuri. Aceste demiteri trebuiesc trecute în topicul de evidența a sancțiunilor. 
    
  -- în cazul în care un membru este banat pe o durată de cel puțin 5 zile, îi acordați uninvite pe motivul 'Banat' / 'Banned'. 
   
  -Sunteți nevoiți să așteptați 3 zile (72 de ore) pentru a vedea dacă acel jucător primește unban sau nu, după care îl demiteți. După cele 72 de ore, aveți încă 24 de ore să demiteți acel membru în cazul în care nu ați putut până atunci. 
  -Jucătorii ce cumpără unban înainte de a se împlini cele 72 (respectiv 48 în cazul banurilor de 3 zile) de ore nu vor fi demiși din facțiune și nu vor fi scutiți de raportul de activitate al facțiunii pe acea săptămână. 
  -În cazuri excepționale, adminii va vor anunța să așteptați peste 72 de ore pentru a demite un membru, întrucât unele cereri de unban pot fi prelungite. 
  -Pentru a demite un membru banat nu e nevoie de o dovada din [/members] întrucât adminii cunosc motivul pentru care a fost banat. Aceste demiteri trebuiesc trecute în topicul de sancțiunilor.
   
  --în cazul în care un membru este banat si face cerere de demisie, il puteti demite fara sa asteptati cele 72 ore, doar dupa ce ii verificati link-ul de la profilul de forum din aplicatia sa.
   
  --În cazul în care un membru primeste alt ban diferit decât cel de 60 zile, când are 11, 12, 13 zile în factiune, el o să iasă mereu cu 40 FP deoarece nu avea 14 zile împlinite când a fost banat.
   

  Toate tipurile de demiteri următoare trebuiesc trecute în topicul de evidență a sancțiunilor. 
   
  Spoiler
   
  • Liderii ce schimbă rank-ul unui membru înainte de uninvite pentru că acesta să apăra cu rank mai mare în faction history vor fi sancționați cu 200FP și uninvite din facțiune, iar faction history-ul playerilor ce au primit uninvite va fi modificat. 
  • Recomandăm liderilor că în cele multe situații să facă cât mai multe dovezi concludente (să nu se limiteze doar la prima faptă) și să le prezinte unui admin, care îl va îndruma dacă este necesară sau nu demiterea. 
  • Managerii își rezervă dreptul de a sancționa sau nu liderii ce demit membrii pe motive diferite decât cele enunțate mai sus sau scriu greșit motivul demiterii. Atragem atenția liderilor să nu folosească programe de tip binder atunci când urmează să demită un membru. 
  > Explicații cu privire la unele sancțiuni și sancționări 
  • Prin spam se înțelege scrierea a mai mult de 3 rânduri pe chat-ul facțiunii într-un interval scurt (sub 5 secunde de regulă, în funcție de numărul de rânduri). Nu este obligatoriu că rândurile să fie identice din punct de vedere al continului pentru a putea fi sancționat. 
  • Prin caps lock ON sunt excluse numele proprii de jucători, clanuri etc. sau prescurtările (LSPD etc.) . Vor fi sancționate însă prescurtările ce au un sens uzual fără a necesită caps lock: INF, HIDD, CTRL etc.  
  • Prin deranjare ședința se poate înțelege folosirea unor comenzi precum [/me], [/whisper], [/time], un telefon deschis sau dacă ai wanted și vine poliția să te aresteze. În astfel de cazuri, liderul poate alege după cum consideră ce sancționează (amendă, faction warn sau nu acordă nimic) dar fără a creă favorizări între membrii.
  • Un jucător ce face parte dintr-o facţiune şi foloseşte un limbaj vulgar pe un chat diferit de cel al clanului sau al facţiunii poate fi sanctionat atât de liderul facţiunii câşi de admini, fiind alegerea reclamantului dacă il reclamă atât adminilor cât şi liderului. De asemenea, jucatorii care incalca insulta / jignesc pe chat-ul factiunii si ulterior parasesc factiunea pot fi sanctionati de admini cu mute/warn sau chiar le poate fi modificat faction history.
  • Înjurăturile prescurtate precum "înjur", "gtm", adresările ofensatoare precum "prostule", "idiotule", alături de înjurături ce au că țintă propria persoană ("plm", "sa-mi f^t") și cele în altă limbă/cenzurate ("fuck", "f^t^ți pe înjur" pot fi sancționate cu avertisment verbal dacă membrul nu are abateri în acest sens.
  • Înjurăturile mai grave pot fi sancționate cu avertisment verbal doar dacă, în cazul unei reclamații, nu se vede că injuriile i se adresează celui care a creat reclamația sau dacă zonă în care au fost scrise cuvintele este depopulata. 
  • Unele sancțiuni pot fi acordate mai ușor, spre exemplu: dacă scrie în mod repetat câte 3 litere cu caps / 2 rânduri pentru a deranja voit, poate fi sancționat cu amendă. 

  6. Promovări 

  • Liderul facțiunii poate promova un membru doar dacă acesta consideră că membrul în cauza merită acest lucru și îndeplinește cerințele următoare în situațiile date: 
  Spoiler
   
  Dacă un membru primește Faction Warn (FW), perioadă minima de așteptare se prelungește cu încă 7 zile; exemple: 
  • Liderul poate promova un membru și după câteva zile de la acest minim, nu doar în ziua când împlinește zilele necesare, liderul având și posibilitate de a oferi rank doar la ședințe spre exemplu. 
  • Liderul poate alege să nu promoveze un membru dacă acesta nu are o atitutine sau un comportament corespunzător, deși îndeplinește cerințele impuse, fiind alegerea liderului dacă acel membru va fi ținut la un anumit rank pe o perioadă nelimitată. 
  • Liderul nu va promova un membru ce are o reclamație împotrivă să ori o amendă de plătit. După promovare, membrului îi va fi șters avertismentul verbal (dacă există). 
  • Promovarea unui membru fără a îndeplini condițiile impuse va duce la sancționarea liderului. Același lucru se va întâmplă și în cazul în care liderul promovează un jucător ce are o amendă neplătita pe numele lui, ce are o reclamație deschisă pe numele lui, dar poate promova un jucător ce nu are cerere de rank-up pe forum (în cazul în care facțiunea are un topic deschis de acest fel). 
  • Daca un membru a luat un FW acesta trebuie să stea înca 7 zile pentru a lua clear si dupa poate sa ia rank up dupa cate zile au mai ramas de când a luat primul FW. Ex: X(din mafie) cu 6 zile, rank 1 intr-o factiune ia FW, ia clear dupa 7 zile si urmatoarea zi ( adica peste 8 zile de la primirea FW-ului)  poate sa ia rank up deoarece acesta mai avea doar o singura zi pana cand ar fi trebuit sa fie promovat daca nu ar fi luat FW. | Ex2: X(din facțiune pașnică), cu 5 zile la activ, ia un FW. acesta primește clear după 7 zille, la 12 zile în facțiune X ia clear(5 + 7 = 12) iar rank up primește după 9 zile[ 2(zilele care rămăseseră din prima săptămână, înainte să ia Fw) + 7(zilele din a doua săptămână), noi știind că un membru din facține pașnică stă 2 săptămâni să ia rank 2, o să rezulte 9). Deci calculăm 12+9=21(zilele actuale ale membrului când ia rank up).
  • Promovarea trebuie să fie in mod egal pentru toți membrii unei facțiuni. Liderul este obligat ca în regulamentul intern sa aibe o categorie speciala prin care să specifice cum acorda rank up.
  • În cazul în care aveți optiunea de a da rank up la sedință și membrul care trebuie să primescă up are invoire, o să aveți voie să îi dați up când revine( în timpul săptămânii).

  IV. Anularea sancțiunilor

  • Prin anularea sancțiunilor se înțelege plata făcută de un anumit membru pentru acordarea de clear FactionWarn sau Avertisment.
  • Acest lucru se face prin depunerea unei sume de bani în seif de către orice membru, urmând să facă o poză(cu pagesize 20+timestamp activat), ca să o folosească pe forum când urmează modelul din topicul "Anularea sancțiunilor" din cadrul facțiunii din care fac parte.
  • Fiecare membru poate opta pentru 3 opțiuni: 

  ​                              1.Ștergerea unui FW prin anularea prelungirii de așteptare pentru promovarea în rank:

  Spoiler

  2.Ștergerea unui FW fără anularea prelungirii de așteptare pentru promovarea în rank.

  Spoiler

  3.Ștergerea unui AV

  Spoiler

   

  • Prețurile pentru variante sunt următoarele: pentru varianta 1 se plătește pentru o singură zi de FW 10.000.000$(10kk) | pentru varianta 2 se plătește pentru o singură zi de FW 9.000.000$(9kk) | pentru varianta 3 se plătește suma de 20.000.000$(20kk), pentru un singur AV. Calculul se face foarte ușor: dacă mai aveți 5 zile de FW și optați pentru varianta 1, se face calculul 10(cât costa o zi de FW)x5(zilele rămase din FW)=50(suma în "kk" pe care trebuie să o plătiți).
  • Nu se poate plăti mai puțin doar pentru a scădea din zilele de FW:

           

  Spoiler
  • În unele situații anumite sancțiuni de tip FW, nu se vor putea șterge chiar dacă plătiți deoarece se consideră prea grave. Mai jos este prezentată lista completă din toate facțiunile:
  Spoiler
  • Toate cazurile prezentate mai sus, nu se vor putea șterge chiar dacă plătiți. În rest, toate cazurile prezentate în regulamentul intern/general al facțiunilor se poate plătii pentru a lua clear inclusiv av-ul.
  • Liderul o să aibe în mod limitat voie să respingă anumiți playeri de la acordarea de clear FW, doar după ce se consultă cu un manager, acesta acordând banii înapoi membrului. 
  • În cazul în care un membru se folosește de toate cele spuse mai sus, pentru a abuza/a se da smecher etc., liderul are voie să îl  respingă cererea de clear și în cazuri mai grave să îl dea afară din facțiune fără să îi acorde banii înapoi.
  • Dacă playerul care a introdus banii în seif, fară să citească regulile impuse(pagesize, timestamp, motivele pentru care nu poți lua clear, nu a întrebat etc.) acestuia nu i se for mai restituii banii înapoi.

   

  V. Salariile în cadrul facțiunii

  • Salariile sunt opționale, este la alegerea liderului dacă vrea să le dea sau nu.
  • Regula de mai sus nu se aplică în cazul în care un membru din factiune cere salariul de la lider.


  • 22
  Posted Image
  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2019
  keyboard_arrow_up