Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[ANUNŢ] Blogul OG-Times este online. Va invitam sa il vizitati la adresa blog.og-times.ro.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

Modificările orbitei Pământului au influenţat clima din ultimele 215 milioane de ani


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
BogdanJr

BogdanJr

  ✖ Ză Director ✖

 • account_circle
  Premium User
 • I have 1,018 Posts
 • My id is #4741
 • 26-May 16
 • 238 reputation points
 • MRLESS.

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  LEGEND

  vlkjh.jpg?width=553&height=323

   

  Cercetătorii ce au forat în adâncimea deşertului din Arizona au descoperit o schimbare treptată a orbitei Pământului ce se repetă la fiecare 405.000 de ani, ce joacă un rol important în modificările naturale ale climei.

  De o lungă perioadă de timp, astrofizicienii au considerat că aceste cicluri există, însă autorii noului studiu au descoperit dovezi fizice verificabile ale fenomenului. Conform Phys, cercetătorii au dovedit că acest ciclu a fost stabil timp de sute de milioane de ani şi este activ şi în prezent. Noua cercetare are implicaţii atât în studiile climatice, cât şi în modul în care înţelegem evoluţia vieţii de pe Pământ şi evoluţia Sistemului Solar. 

  Timp de zeci de ani, cercetătorii au declarat că orbita Pământului în jurul Soarelui fluctuează de la circulară la eliptică în intervale de 405.000 de ani. Această modificare pare să fie realizată din cauza unei influenţe gravitaţionale a planetelor Venus şi Jupiter

  Noile dovezi au fost prelevate din nuclee extrase de la o adâncime de aproape 46 de metri. Rocile extrase din Arizona s-au format în perioada Triasicului, în urmă cu 209-215 milioane de ani în urmă, pe când regiunea era acoperită de râuri. În aceeaşi perioadă dinozaurii au început să evolueze.  În urma cercetărilor, s-a constatat că în ultimele 215 milioane de ani, la fiecare 405.000 de ani clima s-a schimbat.

  În urma analizei nucleelor, cercetătorii au detectat inversări repetate ale polarităţii câmpului magnetic. Cercetătorii au comparat aceste rezultate cu cele ale rocilor extrase din podeaua lacurilor din New Jersey. Prin combinarea celor două seturi de date, echipa a ajuns la concluzia că rocile din ambele regiuni s-au dezvoltat în aceeaşi perioadă. Paleoantropologul Paul Olsen, coautor al studiului, a afirmat că aceste cicluri nu schimbă în mod direct clima, ci intensifică sau reduc efectele ciclurilor pe termen scurt, ce au acţiuni mult mai directe asupra planetei. 

  Mişcările planetare ce duc la modificări climatice sunt cunoscute ca ciclurile Milankovitch ce au dus în trecut la încălzirea sau scăderea temperaturilor de pe Pământ. La fiecare 405.000 de ani diferenţele de anotimp provocate de ciclurile scurte devin mai intense, iar verile sunt mai fierbinţi şi iernile mai reci. Planetele Jupiter şi Venus exercită o influenţă puternică ca urmare a proximităţii faţă de Pământ.

   

  Sursa: http://www.descopera...milioane-de-ani  • 0

  A1_P8_Sq_I.png

  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2018
  keyboard_arrow_up