Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[NEW] Puncte premium prin paysafecard, skrill, card, bitcoin acum pe OG-Times! Mai multe informatii aici.
[NEW] Puncte premium prin SMS acum pe OG-Times! Mai multe informatii aici.
[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

Cum ştie o celulă când să se dividă?


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
BogdanJr

BogdanJr

  ✖ Ză Director ✖

 • account_circle
  Premium User
 • I have 1,018 Posts
 • My id is #4741
 • 26-May 16
 • 238 reputation points
 • MRLESS.

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  LEGEND

  oil-in-water-1438448-1280.jpg?width=553&

   

  Ştim că sute de gene contribuie la un val de activitate asociat cu diviziunea celulară, dar pentru a genera acel val un nou studiu arată că celulele trebuie să crească suficient pentru a produce patru proteine cheie în cantităţi adecvate. Studiul savanţilor de la Institutul Politehnic Rensselaer şi Universitatea din Montreal oferă un mod de a controla echilibrul dintre creşterea şi diviziunea celulară, care sunt implicate şi într-o sumedenie de boli, inclusiv cancerul.

  „De mai mulţi ani ştiam că celulele trebuie să atingă un plafon de dimensiune înainte de diviziunea celulară, dar modul în care celulele ştiu când ating acea limită a rămas un mister”, a precizat Catherine Royer de la Institutul Politehnic Rensselaer, conducătoarea acestui studiu, alături de Mike Tyers, de la Universitatea Montreal. „Ceva stabileşte plafonul şi ceva îl simte. Acest studiu stabileşte mecanismul din spatele maşinăriei centrale în înmugurirea celulelor de drojdie”.

  Studiul rezolvă şi motivul pentru care celulele cu acces redus la un mediu bogat în nutrienţi se divid la dimensiuni mai mici. Ambele descoperiri sunt asociate cu o abundenţă de patru proteine cheie, scrie Science Daily.

  Royer şi echipa sa au examinat celule de drojdie care se divid prin înmugurire. Aceştia au folosit o tehnică de măsurare a particulelor pentru a măsura concentraţia proteinelor în cauză. Royer a găsit că pe măsură ce aceste celule cresc în dimensiune, moleculele a patru dintre cele cinci proteine examinate au atins un număr suficient de mare pentru a declanşa procesul de divizare.

   

  Sursa: http://www.descopera...nd-sa-se-divida  • 0

  A1_P8_Sq_I.png

  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2019
  keyboard_arrow_up