Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[NEW] Puncte premium prin SMS acum pe OG-Times! Mai multe informatii aici.
[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

"Ascultă ce vezi", experienţă de înţelegere a schizofreniei, la MNAC


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
BogdanJr

BogdanJr

  ✖ Ză Director ✖

 • account_circle
  Premium User
 • I have 1,018 Posts
 • My id is #4741
 • 26-May 16
 • 238 reputation points
 • MRLESS.

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  LEGEND

  d.jpg?width=553&height=323

   

  Proiectul "Ascultă ce vezi", un experienţă inedită de înţelegere a simptomelor schizofreniei, va avea loc la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti, în perioada 8 - 22 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

  Publicul va putea să experimenteze, pentru câteva momente, perspectiva unui pacient care suferă de schizofrenie, în cadrul expoziţiei artistei internaţionale Yael Efrati, care poate fi vizitată la ultimul etaj al MNAC. La final, vizitatorii sunt încurajaţi să lase un mesaj de încurajare şi sprijin.
   
  "Unele teme pot fi mai bine înţelese prin mediere artistică. «Ascultă ce vezi» este o invitaţie la dialog pe un subiect încă tabu în România lui 2018, unde lipsa de informare despre diagnosticare la timp, opţiuni de tratament şi deseori respingere din societate afectează în mod dramatic vieţile persoanelor cu schizofrenie", spune Georgiana Toea, coordonatorul programului de Community Outreach al MNAC.
   
  MNAC s-a alăturat iniţiativei Janssen, Asociaţiei Aripi şi Centrului pentru Inovare în Domeniul Medical-Inomedica în campania "Ascultă ce vezi". Proiectul este derulat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României - Parteneriat, în vederea promovării sănătăţii mintale.
   
  Pacienţii care suferă de schizofrenie au tendinţa de a găsi un refugiu în artă, pictură, desen precum şi în alte forme de creaţie. În România sunt în jur de 150.000 de pacienţi diagnosticaţi cu schizofrenie. Schizofrenia nu are o cauză anume sau un factor care determină declanşarea acesteia. Simptomele sale nu sunt specifice într-o primă instanţă, de aceea, este important ca, în special în cazul tinerilor şi adolescenţilor, să se acorde o atenţie sporită oricărei posibile modificări de comportament care persistă mai mult decât o simplă stare de indispoziţie sau întristare, se arată în acelaşi comunicat.
   
   


  • 0

  A1_P8_Sq_I.png

  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2019
  keyboard_arrow_up