Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[NEW] Puncte premium prin SMS acum pe OG-Times! Mai multe informatii aici.
[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

De ce omul este mereu îngrijorat de câte ceva?


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
BogdanJr

BogdanJr

  ✖ Ză Director ✖

 • account_circle
  Premium User
 • I have 1,018 Posts
 • My id is #4741
 • 26-May 16
 • 238 reputation points
 • MRLESS.

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  LEGEND

  ingrijorare-123rf.jpg?width=553&height=3

   

  O echipă de cercetători de la Harvard, condusă de David Levari, şi-a propus să răspundă la această întrebare, aducând voluntari în laborator pentru a realiza o sarcină simplă. A ieşit la iveală că este vorba despre o judecată inconsecventă şi relativă a oamenilor în ceea ce priveşte mediul extern.

  Participanţii au privit o serie de feţe generate pe computer şi au decis care dintre ele par ameninţătoare. Feţele au fost realizate cu atenţie pentru a se afla pe un spectru de la foarte intimidant la foarte inofensiv, relatează The Conversation.

  Pe măsură ce li se arătau înfăţişări din ce în ce mai puţin ameninţătoare, s-a observat că definiţia acestui termen s-a schimbat, incluzând o varietate mai mare de feţe. Cu alte cuvinte, atunci când s-au terminat feţele ameninţătoare, voluntarii au început să definească în acest mod feţele pe care obişnuiau să le definească drept inofensive.

  În loc de a fi o categorie consecventă, „ameninţarea” depinde de cât de multe pericole au fost văzute recent.

  Mai mult decât atât, acest tip de inconsecvenţă nu se limitează doar la ameninţări. Într-un experiment şi mai simplu, cercetătorii au rugat oamenii să catalogheze puncte în funcţie de culoare: albastru sau violet. S-a observat că atunci când punctele albastre deveneau rare, oamenii au început să spună că punctele cu o nuanţă slabă de violet sunt albastre.

  Un al treilea experiment în care participanţii au citit studii ştiinţifice pentru a le clasifica drept morale sau imorale a scos la iveală aceeaşi inconsecvenţă. Şi în acest caz, judecata a fost în funcţie de mediu şi context.

  Experţii susţin că acest tip de comportament vine ca urmare a faptului că creierului nostru îi place să facă comparaţii; comparăm ce este în faţa noastră cu cel mai recent şi apropiat context. Există şi un motiv - comparările într-un context restrâns necesită mai puţină energie decât o analiză de ansamblu a situaţiei.

  Creierele umane au evoluat pentru a folosi astfel de comparaţii restrânse pentru că acestea oferă suficiente informaţii pentru a ne descurca în mediul înconjurător.

   

  Sursa: http://www.descopera...at-de-cate-ceva

     • 0

  A1_P8_Sq_I.png

  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2019
  keyboard_arrow_up