Jump to content

Welcome to OG-Times.ro - Old memories always the best!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Anunţuri Importante

[NEW] Puncte premium prin SMS acum pe OG-Times! Mai multe informatii aici.
[ANUNŢ] Update-urile efectuate pe serverele OG-Times le puteti gasi accesand Server Updates.
[IMPORTANT] Sfaturi pentru a nu cadea in plasa celor care fura conturi: click aici.
[IMPORTANT] Aplicatia OG-Guard a fost lansata. Mai multe informatii aici. Recomandam citirea topicului inainte de activarea autentificarii in doi pasi.

Photo

De ce autobuzele sosesc deseori în grupuri în staţie


 • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
BogdanJr

BogdanJr

  ✖ Ză Director ✖

 • account_circle
  Premium User
 • I have 1,018 Posts
 • My id is #4741
 • 26-May 16
 • 238 reputation points
 • MRLESS.

 • Hey, you!
  Wanna be friends?

  LEGEND

  autobuze-ratb.png?width=553&height=323

   

  Ai aşteptat vreodată autobuzul în staţie o lungă perioadă de timp ca apoi să observi că încep să vină câte două sau mai multe autobuze odată? Fenomenul a fost denumit ,,grupul de autobuze'' şi este o problemă la nivel mondial pe care sistemele de transport public încearcă să o rezolve de zeci de ani.

  În această perioadă, specialişti din cadrul Pennsylvania State University (SUA) au utilizat modele matematice pentru studierea comportamentului sistemelor de transport cu autobuzul, pentru a înţelege mai bine fenomenul.

  Conform Mail Online, în urma calculelor matematice a fost identificată problema ce sugerează că tehnologiile de urmărire a autobuzelor ar putea fi combinată cu algoritmi simpli pentru îmbunătăţirea situaţiei. Fenomenul duce la un sistem de transport în comun mai puţin practic deoarece duce la modificarea orarelor. De asemenea, din cauza întârzierilor, mai mulţi oameni ar putea renunţa la mijloacele de transport în comun pentru metode de transport mai puţin sustenabile. 

  Fenomenul ,,grupul de autobuze'' are loc deoarece rutele autobuzelor sunt instabile. Şoferii merg de la o staţie la alta şi aşteaptă ca fiecare pasager să coboare sau să urce. Din moment ce un autobuz rămâne în urma orarului, nu se mai poate redresa. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul autobuzelor care ajung mai devreme. 

  Ecuaţiile ce descriu modul în care se mişcă autobuzele de-a lungul unei rute au identificat de ce are loc acest fenomen.Timpul pe care autobuzele îl petrec în staţie se află în legătură cu perioada de aşteptare a acestuia. Atunci când un autobuz întârzie, în staţie ajung mai mulţi pasageri ce trebuie să urce, iar timpul pe care autobuzul îl petrece în fiecare staţie creşte. 

  Agenţiile de tranzit susţin că o metodă de redresare a autobuzelor ce întârzie este ca acestea să nu mai oprească în staţiile în care nu coboară niciun pasager.

   

  Sursa: http://www.descopera...upuri-in-statie  • 0

  A1_P8_Sq_I.png

  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Comunitatea a fost infiintata pe data de 28.12.2015, ora 19:00 cu scopul de a atrage cat mai multi pasionati de gaming.
  Designed by Shady | OG-Times | 2019
  keyboard_arrow_up